reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

A jeśli chodzi o płyn do płukania to pewnie JELP:-)

hahahha przypomniało mi sie i zmieniałam ale bylaś szybsza :-D

Ja Misię wiozłam ze szpitala w gondoli, do fotelika nie chciałam jej wciskać, bo się bałam, że coś jej się stanie w tych kubrakach... Są teraz przecież gondole przypinane pasami i dostosowane do podróży autem, a dziecko leży jak trzeba, nie jest powyginane w paragraf.... nie wiem, ale teraz też zamieżam w gondoli dzidzię wieźć.
a teraz w brzuszku dziecko tez nie lezy prosto :-) zreztą foteliki są przebadane pod tym kątem i tak jak Yoka pisze profilowane ! dziecko ciezar ciała opiera na pleckach ! Poza tym ja jestem zdania że wiecej krzywdy moze sie przytrafić podczas najmniejszej stłuczki przy przewożeniu bez fotelika niz od przewożenia w foteliku !
polecam stronke fotelik.info ! ja tez swoją droge mam schize na tym pnk ! :-D

reklama
Ja też jako że mam pracę jaka mam i wielokrotnie musiałam zapoznawać się z wynikami krach testów...to często po tym jak oglądałam co dzieje się z dzieckiem podczas zderzenia to zawsze włosy stawały mi dęba....:no:

Ja też jako że mam pracę jaka mam i wielokrotnie musiałam zapoznawać się z wynikami krach testów...to często po tym jak oglądałam co dzieje się z dzieckiem podczas zderzenia to zawsze włosy stawały mi dęba....:no:

O kurcze no to współczuję wiem jak takie testy wyglądają a jeszcze wiem jak moja wyobraźnia to przedstawia:eek:
Fotelik tyłem do kierunku jazdy za moim fotelem będzie.

Wiem dziewczyny, że macie rację z tymi fotelikami, ale my np. nie mamy samochodu, więc wolę kupić gondolę przystosowaną do przewozu samochodem niż fotelik, który będzie mi zawalał w mieszkaniu. Gdybym miałą samochód, to napewno bym kupiła, w Pl jak już mieliśmy auto Miśka zawsze jeździłą w foteliku, teraz też ma fotelik, mimo, że nie mamy auta, ale nam zawala. Więc kupię odpowiednią gondolę, bo to kwestia przejazdu taksówką do domu ze szpitala, ewentualnie na jakieś badanie do szpitala, bo przychodnię mam pod domem.

Co do wyprawki, u mnie kaftaniki się nie sprawdziły, wiecznie się podwijały, wolę body i napewno pajacyki rozpinane na całej długości. Ale na razie nic nie mam. Tzn. mam jedną piżamkę na krótki rękaw i krótkie nogawki z kubusiem puchatkiem w kolorze żółtym, teraz czekam na płeć, hehehe.

Co do zakupów to wczoraj wybralismy z mezem nowe meble i lozeczko z katalogu, ale kupimy nie predzej niz we wrzesniu. A dla dzidzi mamy juz fotelik zamochodowy, bujadelko, podgrzewacz, sterylizator z butelkami taki do mikrfalowki, sciagacz do mleka, kocyki, posciel,rozek, mnostwo ciuszkow. Teraz musze tylko przejrzec i zrobic liste ile mam tych najmniejszych i co jeszcze dokupic. Napewno potrzebuje z polski kaftaniki takie zawiazywane albo zapinane z boku, bo tu tylko koszulki przez glowe mozna kupic:-(,a ja ich sie boje. Co do wozka to musimy sprowadzic z polski bo tu nic mi sie nie podoba, poza tym kolory tylko szare i czarne, a ja chce kolorowy wozio:-)

a ja bede miala nawet w kolekcji pare rozowych ciuszkow :-D ale sa takie slodziutkie ze i tak synkowi bede zakladac chocby w domku bo coprawda niejestem za tym zeby kupowac niebieskie bo chlopak no ale rozowy to juz wedlug mnie typowo dla dziewuszki ale i tak zaloze je malemu:-D no i napewno kupie choc jedna rzecz niebieska:-D

wlasnie dziewczyny czy naprawde jest potrzebny podgrzewacz, sterylizator i ten laktator :sorry2: wydaje mi sie ze mozna sie obejsc bez sterylizatora i podgrzewacza , ale ten laktator mnie najbardziej zastanawia?

renia200 ja mam takie cos do pampersow ŚLICZNA -TORBA NA PAMPERSY firmy**BABY-RAJ ** (396711939) - Aukcje internetowe Allegro niewiem czy takie cos mialas na mysly czy jest cos innego ;-) natomiast ja to kupilam bo bylo w kompeci z posciela i niewiem czy kupila bym jak bym brala wszystko osobno ;-) a propo poscieli to jakby ktos byl zainteresowany ta co ja bralam to ja jestem zadowolona z niej i przesylka byla bardzo ekspresowa takze polecam ;-)

dagulla mnie chodziło o kosz na zużyte pieluchy, ja poprostu nie wiem czy jest bardzo potrzebny, jeśli chodzi o laktator to ja napewno sobie kupie bo moja siostra mówiła mi że jest niezbędny.

reklama
aha:-D to w taki badz razie ja niebede takiego czegos kupowac. boze az z samej siebie mi sie chce smiac o ilu rzeczach ja niewiem.

Do góry