reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

anoli wszystkie są produkowane w Częstochowie...fabryka obok fabryki...praktycznie z tych samych materiałów tylko wizualnie się różnią...to że jakiś wózek ma ramę stelaża zrobioną z szerokiej,spłaszczonej rurki i wygląda na solidniejszą to jeszcze o niczym nie świadczy....stelaże nie pękają w połowie tylko najczęściej przy spawach.....na tym kończę i życzę żeby wózeczek sprawował się dobrze...:-)

reklama
ANIA2608 mi się podoba. A specjalnie pozakładałam na niego wszystkie pokrowce jakie dostałam żeby sprawdzic jak będzie się prezentował w całej okazałości. No i dzięki swojej wadze(chociaż mój waży tylko 12kg) jest dośc stabilny. Tusia wdrapuje się sama do spacerówki i sie nawet nie przechyla.Jak narazie jestem bardzo zadowolona.Ale ja nie potrzebuję jakiegoś super wytrzymałego wózka bo mieszkając na wsi nie muszę sobie fundowac długich spacerów-wystarczy że wystawie wózek do ogrodu(całe szczęście mieszkam przy niezbyt ruchliwej drodze). Z Tusią miałam wózek na paskach i to zdecydowanie odradzam bo często się zrywają w najmniej odpowiednim momencie.
Co do łóżeczek to nasze też się rozlazło w jednym miejscu ale myślę że to dletego że bujaliśmy w nim córkę.

Ja zamierzam kupić drewniane;-), z 3 poziomami regulacji i z szufladą.
Myślę o firmie Drewex, bo ich łóżeczka wydają mi się bardzo solidne.
Kojce do mnie nie przemawiają, głównie dlatego, że nie maja regulowanej wysokości i nie wyobrażam sobie, że miałabym się co chwilę schylać.

Ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy;-)
Ale my chyba - gdybyśmy brali łóżeczko kojec, to właśnie z regulowaną wysokością, są takie np. to:
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE BABY DESIGN LUNA KOJEC $$$ (407703506) - Aukcje internetowe Allegro

Też byśmy chcieli pewnie i z drewna - ale cholera jasna mieszkamy w bardzo małym mieszkaniu - 34m :no:, na samej górze - w dodatku te wyjazdy do rodzinki...

No to wydaje mi się że w twoim wypadku turystyczne łóżeczko będzie wybawieniem bo zawsze można je złożyc jak brakuje miejsca. Przyznam że gdybym nie posiadała łóżeczka po córce to też bym kupiła turystyczne bo juz teraz mam problem z przejściem przez pokój bo wszędzie są zabawki Tusi

Trochę mnie załamałyście z tym dreweksem.
Ze wszystkich które oglądałam ( w przystępnych cenach) one właśnie wydały mi się najstabilniejsze.
Chyba będę musiała jeszcze raz to wszystko przemyśleć:-(.

A już myślałam, że chociaż coś wybrałam...:baffled:

ja poprzednio mieszkalam na 50m i dlatego tez po roku kupilismy kojec,mówiłam ze bede na dzien skladac (składałam moze kilka razy ;-)) Teraz na szczescie nie przejmuje sie łóżeczkiem bo moge miec nawet 2 rozłozone na moich 75metrach :tak:

My mamy 77m i nie wiem za bardzo jak rozplanować to wszystko. Bo jeden pokój nam odpada, bo tam są komputery i inne fajne zabawki no i moje biuro. W drugim póki co śpią dziewczyny Miśka jak przychodzą i nie chcę im zabierać tego pokoju. A w sypialni chyba musimy zrobić dokładne przemeblowanie :happy:
Mam pytanko do dziewczyn które mają już dzieci - czy i jak długo spały wasze dzieci z wami w jednym pokoju?

Tak piszecie o tych metrarzach...my z miśkiem bedziemy mieli pokoik 3/4 metry i tez bedzie nam pewnie dobrze.....chociaz ciezko ....za duzo tam nie wchodzi....ale łóżeczko,szafa,nasze łoże i stoliczek sie zmiesci....;-) myśle,ze damy rade...a na wlasne mieszkanie to bedziemy musieli wziąc kredyt,jak juz pojde do pracy.....

reklama
Myszqa Cyprian spał z nami w 1 pokoju do roku i 9 miesiecy ale to dlatego ze dopiero pozniej wprowadzilismy sie na wiekszy metraz i dopiero od wtedy ma swoj pokoj.

Do góry