reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

reklama
Agawar moim zdaniem, to zalezy jaka szuflada bo tak jak yoka pisała jak sa takie bez przykrycia to do d...y, ale jak takie stabilne zakrywane szczelnie to ok, na pewno sie przyda :tak:

A m i sie podoba to łóżeczko z ta szufladą, a kurzy się wszędzie. Zresztą mozna tam trzymac wile rzeczy, np te które sa jeszcze za duże na maluszka albo za małe i można przecież włozyć je w reklamówkę. jakbym ja miała kupować to bym kupiła własnie ten kolor i z tą szufladą. Dla mnie jest super....ale .....ile gustów tyle łóżeczek....

Agatko świetny pomysł, może też się skuszę bo szuflada mnie nie przekonuje

Powiem Wam że ja sobie dwa takie kupiłam i jeszcze jeden zamierzam dokupić... Ja jestem typem kolekcjonera:) Żal mi cokolwiek wyrzucić czy oddać:) W te dwa pojemniki spakowałam pół szafy ciuchów, w które teraz się nie mieszczę albo są typowo letnie:) Wsunęłam pod łóżko i mam luzik:)

Powiem Wam że ja sobie dwa takie kupiłam i jeszcze jeden zamierzam dokupić... Ja jestem typem kolekcjonera:) Żal mi cokolwiek wyrzucić czy oddać:) W te dwa pojemniki spakowałam pół szafy ciuchów, w które teraz się nie mieszczę albo są typowo letnie:) Wsunęłam pod łóżko i mam luzik:)

Ja też takich używam, właśnie na ubrania, które akurat są poza sezonem albo zapasową pościel, koce, itp.

Ja też postawiłąm na Nivea Baby, bo choć z Misią nie było problemów żadnych, to jednak grono moich koleżane właśnie tą firmę zachwala przy dzieciach alergicznych. Ja kupiłam płyn do kąpieli z oliwką (od 1 miesiąca) i oliwkę oraz krem na każdą pogodę do buźki (bo tu zimy nie są takie srogie). Na początku zrobię tak jak radzą w szpitalu - w moim jest tendencja, żeby nie stosować żadnych kosmetyków tylko i wyłącznie wodę, dziecko nie jest też wycierane z tej mazi porodowej na początku, jest zawijane i ma się to wchłonąć, a dopiero to zo się złuszcza jest traktowane jako nadmiar i spłukiwane wodą, po powrocie do domu też na początku będę wody tylko używała, a potem ciekłej parafiny, no i po jakimś czasie zacznę włączać dopiero kosmetyki jak uznam, że już czas. Zapytam jeszcze siostry męża (pediatra) co ona radzi i zobaczę co powie. Do pupy mam Bephanten oraz wysuszający Termentiol, z Misią używałąm Linomagu i sobie chwaliłąm, Sudocrem praktycznie nigdy, jeśli coś się działo, to szłam do pediatry i on mi wypisywal receptę na maść robioną w aptece na bazie kwasu bornego - byłą nieoceniona przy odparzeniach!

Misiówka czy kosmetyki z Nivea kupowałaś w UK? Jeśli tak to gdzie bo ja nigdzie nie spotkałam wszędzie tylko Johnson na którego sama jestem uczulona i Wiktor też był:-)

A i bardzo Ci dziękuję za odpowiedź co do birth planu. Znalazłam te przykładowe pytania w tej książce od położnej:-) Teraz tylko muszę się zebrać i to napisać Oj czarno to widze jakos nie mogę się zmusić:-(

no ja mam z szufladą i po dwóch latach moge Wam powiedzieć ze teraz jakbym kupowała łózeczko to bym chyba sobie to darowała a wtedy wydawało mi sie praktyczne przy takiej klicie jak mamy !! jedyne co to jak juz jest to trzymałam w niej rzeczy jak np paczki pampersów albo w takich zapinanych workach kocyki itp ! poza tym co jakiś czas wszystko musiałam przecierać bo sie kurzyło a jednak to jest praktycznie na samej ziemi to nie ma siły ! teraz jej nie demontowałam przy odnawianiu tylko znów sie przyda na paczki pampersów ito !!

Ja cały czas szukam inspiracji....ech już sama nie wiem jak to ma wygladać...tzn ten pokoik dzidka...w każdym razie wybieram sie w środę na wielgachne zakupy(niestety na miare moich możliwości finansowych do IKEA)ale nie wiem cały czas nie wiem jak GO urzadzić...
Oglądam różne stronki z dziecięcymi pokojami...jak by, któraś z Was chciała poogladac to polecam to miejsce: Apartment Therapy ohdeedoh

reklama
hej!

Jakie macie łozeczko? Czy warto inwestowac w szuflade pod łożeczkiem?
Moj typ to takie:
ŁÓŻECZKO DREWEX KUBA II ORZECH+SZUF+MAT.GRYKA ! (466059966) - Aukcje internetowe Allegro

Szukam w ciemnym kolorze zeby nam kolorystycznie pasował:-)

Ja mam łóżeczko z "klupsia" i uważam że te szuflady to porażka na maxa.......nie sa kryte a miedzy szuflada a spodem łóżeczka jest dość duża szpara więc i tak sie wszystko kurzy....zamiast szuflady kupiłam takie workowe sztywne pojemniki pod łóżeczko na zamek....:-)

ja kupiłam łóżeczko z szufladą i powiem wam szczerze że po złożeniu stwierdziłam że na pewno nie będę tej szuflady używać ponieważ nie jest ona kryta i będzie sie strasznie kurzyć wiec trzymanie tam jakiś kocyków czy pieluch albo pościeli nie wchodzi w grę, wszystko trzeba by było prać przed użytkowaniem...

Do góry