pytia
Fanka BB :)
Każdy pediatra powie,że przy niskich temperaturach sredni czas,po którym mozna wyjśc na pierwszy spacer,to ok. 3 tyg.od porodu.Nie ma co się spieszyc, takie noworodki maja niedojrzały układ oddechowy i nie ma co niepotrzebnie ryzykowac-co sie niby stanie(przysłowiowe "kiszenie" sie przeciez nie przytrafi).Jak będzie dużo sniegu, to ja też nie będę sie pchała na spacer-zwłaszcza,że parki nie są u nas wcale odśnieżane.No chyba,że wreszcie będzie ta od dawna zapowiadana zima stulecia i sniegu będzie duzo i przez cała zimę;-)...
A mnie nasza pediatra już na pierwszej wizycie, czyli kilka dni po porodzie, zaleciła werandowanie przez 2-3 dni i spacerek. A zima była mroźna i śnieżna. I na dobre to Jaśkowi wyszło, bo dłuuuugo wcale nie chorował.
No a co do zaśnieżonych dróg to faktycznie, czasem to koszmar wypchać gdzieś wózek przez zaspy
Ja na szczęście mam ogród i najczęściej po prostu wystawiałam Jaśka w wózku na taras
).Jak będzie dużo sniegu, to ja też nie będę sie pchała na spacer-zwłaszcza,że parki nie są u nas wcale odśnieżane.No chyba,że wreszcie będzie ta od dawna zapowiadana zima stulecia i sniegu będzie duzo i przez cała zimę;-)...
.
tylko nie wiem który ....