• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupy

Ja szukałam kombinezonu bez stópek, bo Jagoda szybko rośnie, dlatego teraz szukam kozaczków. Głównie rozglądam się po allegro i zastanawiam, w jaki rozmiar uderzyć. Wczoraj zmierzyłam jej stópkę i ma ok 10,5 cm, czyli wychodzi mi, że butki powinny mieć 12 cm (bo połówek to chyba nie ma). Upewnijcie mnie, czy dobrze myślę, bo może oni juz wliczają ten zapas na skarpetę, a nie zmierzę butka przez monitor.

reklama
tak ja to rozumiem w 'dorosłych' butach, ale ponieważ czasami na tych kozaczkach piszą rozmiar zewnętrzny i wewnętrzny buta, to się zaczęłam zastanwiać - czasami ta różnica dochodzi do 1 cm

Poczekamy - zobaczymy. Jak będą za małe, to dam je kuzynce - jaj córeczka jest dużo mniejsza. A co do rozmiarów - właśnie dlatego interesowałam się długością w centymetrach.

reklama
3-6 mc,no tak. Mnie jednak wyszło, że Jagoda będzie potrzebowała rozmiar na zimę pow. 12 m-ca. Może ma jakąś wielką stopę? Ale lepiej, żeby butki były większe, bo i skarpeta grubsza i jak but jest za ciasny, to sie stópka deformuje i jest zimniej. A przecież jeszcze nie chodzi, więc ten większy rozmiar nie będzie jej przeszkadzał

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry