reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy

Ja szukałam kombinezonu bez stópek, bo Jagoda szybko rośnie, dlatego teraz szukam kozaczków. Głównie rozglądam się po allegro i zastanawiam, w jaki rozmiar uderzyć. Wczoraj zmierzyłam jej stópkę i ma ok 10,5 cm, czyli wychodzi mi, że butki powinny mieć 12 cm (bo połówek to chyba nie ma). Upewnijcie mnie, czy dobrze myślę, bo może oni juz wliczają ten zapas na skarpetę, a nie zmierzę butka przez monitor.

reklama
tak ja to rozumiem w 'dorosłych' butach, ale ponieważ czasami na tych kozaczkach piszą rozmiar zewnętrzny i wewnętrzny buta, to się zaczęłam zastanwiać - czasami ta różnica dochodzi do 1 cm

Joasia chyba trzeba tez brac pod uwage ze u Jagodki stopka szybko rosnie, wiec lekki centymetrowy zapasik nie jest zlym pomyslem;-)

No Joasiu mam nadzieję, ze będziesz zadowolona z zakupu, bo pojadę z Małym kupić butki, musze przymierzyć, bo z tą numeracją róznie bywa.

Poczekamy - zobaczymy. Jak będą za małe, to dam je kuzynce - jaj córeczka jest dużo mniejsza. A co do rozmiarów - właśnie dlatego interesowałam się długością w centymetrach.

reklama
3-6 mc,no tak. Mnie jednak wyszło, że Jagoda będzie potrzebowała rozmiar na zimę pow. 12 m-ca. Może ma jakąś wielką stopę? Ale lepiej, żeby butki były większe, bo i skarpeta grubsza i jak but jest za ciasny, to sie stópka deformuje i jest zimniej. A przecież jeszcze nie chodzi, więc ten większy rozmiar nie będzie jej przeszkadzał

Do góry