reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakupy

Wiesz co, nawet nie spytałam co to za materiał. Ale były tapicerki z dwóch materiałów: jeden był bardzo gruby i porowaty i czyszczenie go mogłoby być trudne, a ten jest taki trochę śliski więc ewentualne plamy bedzie można chyba dość łatwo usunąć.

reklama
no ładnie dziewczyny już kupują wózki a ja jeszcze łóżeczka nie mam :-[
teraz wam tylko życzyć "szerokiej drogi" albo "szerokiego chodnika" ;)

Kosmi, mi by sie bardziej przydało "prostej drogi", bo po tegorocznych śniegach i mrozach po ulicach w mojej okolicy trzeba się poruszać slalomem.

Kosmi nie martw się! Ja też nie mam ani wózka ani łóżeczka. Wszystko mam wybrane i kasa tez niby naszykowana, ale nie kupuję, bo i tak na wózek nie mam miejsca a łóżeczko to kupuje mama i nie chcę jej poganiać.
Dori ja wybrałam Deltima Voyagera Easy chyba najbardziej ze względu na to, że się sprawdził no i też ze względu na cenę... :-[ A te materiałay to znam, powinny się dobrze czyścić. Nie wiem jak w Twoim wózku, ale Voyager ma zdejmowaną cała część materiałową i można ją wyprać. Materiał przypomina trochę ten materiał z którego kiedyś popularne były dersy. Nie pamiętam jak się nazywa...
Idzia ja też nie mam nic z żyrafkami. ;D To prznajmniej "oryginalna" jestem...
Wogóle się ostatnio okazało, że renomt pochłonął więcej niż myśleliśmy i przez to dzidziuś na tym cierpi. Pewne rzeczy trzeba odłżyć na później. Dlatego niczym się nie chwalę, bo... nie mam czym... :( A przecież używanych rzeczy nie będę fotografować.
Przepraszam z tą dygresję... :-[

Irlandio, dokładnie to materiaŁ podobny do tych dresów co kiedyś był w modzie, trochę gnieciony a w moim tez się tapicerka zdejmuje więc jakby co to można wyprać.

irlandia - a dlaczego masz  nie pokazywac uzywanych rzeczy ? ja dla starszego syna kupowalam wozek uzywany - i wcale nie ma sie czego wstydzic -  potem ten wozek uzywala kolezanka dla swojej malutkiej i teraz wraca do nas - jak widzisz troche dzieci w  nim pojedzilo - ale co w tym zlego ?
ubranka dla malutkiej tez bede miala uzywane - po starszym synu ... przeciez nie sa przez to gorsze ... tym bardziej ze juz michal mial rzeczy uzywane (nie ma to jak dobre kolezanki :) ) - wiec jak widzisz n ie ty jedna masz uzywane rzeczy; jak mi juz zamontuja szafy to sie zabieram za przeglad ubranek tych co posiadam i pranie - i wtedy sie pochwale - a co ???

dori - fajowy wozek :)

Ja też większość ubranek mam używanych - co prawda kupowałam je, ale na allegro. Uważam, że używane ciszki w niczym nie odbiegają od nowych (no może są lekko zmechacone i cena znacznie niższa) ale co w tym przeszkadza?

Wiem, że to nic złego mieć używane rzeczy. Moja mama nawet twierdzi, że dziecko się lepiej "chowa" jak wcześniej rzeczy były szczęśliwie używane. Ale tak mi trochę głupio! Jak wrócę ze szpitala i pokoik będzie już na 100% gotów to obfotografuję wszystko.
Teraz się zastanawiam jak cały kącik zaaranżować. Koleżnka obiecała mi kilka obrazków z Kubusiem Puchatkiem, kupię antyramy i Adam powiesi nad łóżeczkiem. Pościel jest w misie to pokój będzie "misiowy". A na firankach będą motyle. Nad łóżeczkiem chyba będzie półka więc do niej chcę przywiesić szklane dzwoneczki, jak malec będzie starszy to będzie zabawa! I jeszcze pasek z misiami na ścianę... Dużo do zrobienia a za tydzień do szpitala... Ale jeszcze wrócę to dokończę!

reklama
tak naprade takiemu maluszkowi to żadna różnica w jakich rzeczach chodzi byle mu ciepło i wygodnie było :) też mam troche rzeczy używanych kupionych na allegro, kilka używanych ubranek dostałam ale to już na starszego dzidziusia... za kącik coś sie nie moge zabrać bo cały czas gdzieś mi kaska ucieka :-[ ale do porodu chyba się wyrobie :D
troche mnie moje urodzinki w drugiej połowie marca powinny podratować ;)

Do góry