reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Wlasnie dzis przyszly do mnie pierwsze zakupy z allegro. I to od razu 3 paczki na raz. I jestem mega zadowolona, bo jakość odpowiada opisom, wzory są jeszcze ładniejsze niż na zdjęciach.
Ale jeden zakup mnie zauroczył i mogę gorąco polecać. Otóż kocyk. Jak dotykałam w sklepach te polarowe (większosc teraz) to miałam wrażenie takiej sztuczności i nie bylam do nich przekonana. Sama często noszę polary i wiem, że ich jakość bardzo się różni. A tu znalazłam kocyk cenionej przeze mnie firmy Zwoltex bawełniany.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85184466
Ja zamówiłam wzór 10 (kolorowe gwaizdki). W rzeczywistości wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu i jest przecudnie miły w dotyku. I chyba sama zamówię u nich jeszcze jeden. Gorąco polecam!

reklama
Cześć dziewczyny,
Byłam wczoraj na zakupach :laugh: razem z mamą przyniosłyśmy dwie troby ubranek ;D teraz cały czas je przeglądam są takie śliczniutkie. Nie mogę się doczekać kiedy ubiorę w nie swoją niunię. Na łóżeczko, wanienkę itp. przyjdzie później czas bo jesteśmy w trakcie przeprowadzki więc kupuję tylko ubranka ;D
pozdrawiam i życzę udanych zakupów
Kamila i kwietniowy Filipek

Milka zupełnie cię rozumiem. Ja dopiero niedawno zabrałam się za gromadzenie wyprawki, ale frajda jest ogromna! Też ciągle bym przeglądała to co już jest i nie mogę się doczekać. No ale marcówki powoli się rozdwajają i tylko patrzeć jak zacznie się i u nas.
Ja łóżeczka nie kupuję, bo będzie jeszcze takie do którego sama sikałam. Wózek też już jest. Jeszcze wanienka (+stojak??), przewijak na łózeczko, szafa, kosmetyki, troszkę ciuszków... Lista się skróciła, ale chyba nie będzie jej końca - przecież ubranka będziemy musiały non stop kupować coraz to większe.

A tak z innej bajki, magdalena25 zauważyłam że lubisz koniki, ja też :laugh: nawet mam 4, tylko słabo jeżdżę bo zaczęłam na początku wakacji no i wtedy okazało się że jestem w ciąży więc musiałam przestać :) ale pewnie do tego wrócę.
Teraz zakupy: Jaki wózek kupiliście??? Bo ja mam zamiar kupić Tako, podoba mi się no i cena nie jest odstraszająca :). Jednak muszę z tym poczekać do powrotu mojego mężczyzny (jest za granicą :()

Milka82 kupiliśmy używaną Inglesinę Magnum. Miała dość dobre opinie użytkowników, mam nadzieję, że nasza nam posłuży jeszcze trochę. Sama jej nie widziałam, bo wypatrzyłam w necie (cena zachęcająca), a obejrzeli i podjęli ostateczną decyzję moi rodzice (może nas odwiedzą w kolejny weekend to przywiozą).
U mnie tako nie wchodziło w grę, bo to ciężkie wózki, a ja muszę wnosić na 2 piętro :( Ale słyszałam o nich dobre opinie, że są świetnie amortyzowane. Więc jeśli nie musisz taszczyć, to czemu nie?
Koniki owszem lubię, jeżdże amatorsko od jakiś 2 lat z małym hakiem. No i od wakacji też mam przerwę. Własnego konia nie mam. No ale jak się pojawiam w zaprzyjaźnionej stajni, to już nie mogę się doczekać kiedy wsiądę. Wczoraj obserwując znajome wybierające się na zimowy terenik kręciła mi się łezka w oku. A swoją drogą klacz na której jeździłam najczęściej w czerwcu ma się źrebić. Może to zaraźliwe ;)

No dobra Magdalena25 namówiłaś mnie to się chwalę ;)
Łóżeczko mam firmy Drewex z szufladą - najprostszy model (dostałam od znajomych cioci) i teraz tata maluje na biało, żeby pasowało do reszty mebelków Oliwki. A pozostałe mebelki kupiliśmy w Ikea:
regał z przewijakiem, komoda na ciuszki, i zastanawiam się nad kupnem półeczki nad komodę - jeżeli mi będzie potrzebna na drobne rzeczy.

Co do innych zakupów to wczoraj przyszła paczka z allegro z laktatorem Avent isis, pojemniczkami Via do przechowywania pokarmu, do tego wzięłam sobie jeszcze okrycie kąpielowe z bardzo grubego mięciutkiego materiału i prześcieradełko flanelowe.
Zostało mi jeszcze monitor oddechu, i materacyk do łóżeczka, a resztę już po porodzie jak zobaczę co potrzebuję.

No to widzę, że przedporodowa końcówka zakupów. Ja się chyba na razie wstrzymam z laktatorem i ewentualnie kupię w aptece jakąś prostą laktę. A jak będzie potrzebne coś poważniejszego to pomyślę.
Mebelki bardzo ładne i z białym łóżeczkiem będą się na pewno super komponowały.
Ja materacyk do łóżeczka, przewijak na łóżeczko i szafę muszę jeszcze kupić. A dziś wylicytowałam wanienkę ze stelazem za całkiem sensowną cenę, bo razem z kosztami przesyłki 51zł. Mam nadzieję, że będziemy z niej zadowoleni.

reklama
I my też poszaleliśmy w sobotę.
Kupiliśmy: łóżeczko, materacyk, pościel, coś do powieszenia na łóżeczko, w co można wkłądać np pieluchy, rożek, fotelik samochodowy i pełno pierdułek niezbędnych maluchowi, czyli buteleczka, szczotka, smoczek, mydło do kąpieli (niby antyalergiczne - zobaczymy)... wszystko po jednym na wsjaki słuczaj uff
Czekam tez na kilka rzeczy z allegro, część się rzuciło w sklepie na moja mamę i zmusiło ja do kupienia siebie (też rożek, kocyki i kilka ubranek)
Jak coś, powinniśmy sobie dać radę.
Wanienka już nam się nie zmieściła do samochodu, ale to nie problem. Na wózek czekamy do końca zimy, bo narazie jest używany :)

A w sobotę koledze urodził się synek. 6 tyg przed czasem, a oni nic nie mieli. Tata latał w sobotę (i lata do dziś) za wyprawką. Nieźle mnie to zmotywowało do dokończenia zakupów.

Do góry