reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy

Tez sie zastanawialam nad biustonoszem, tylko faktycznie rozmiar mnie powstrzymuje (no i oczywiscie to, ze leze w łóżku) ;)
Musze pogadac z jakas kolezanka na temat wielkosci piersi po porodzie.
Jedyna szansa na zakupy to po drodze do szpitala na badania w poniedzialek - jest jeden sklepik ciazowy, bo raczej biustonosz to chcialabym przymierzyc i nie chce kupowac na allegro

reklama
o rany - tu tez sie rozpisalyscie :)
jak juz pisalam my mamy mebelki dla dzidzi - problelem teraz sa meble dla starszego - za tydzien bedzie montowana szafa ale jeszcze lozko/tapczanik trzeba kupic; wiec zwiedzamy popoludniami sklepy ale dosyc szybko brzuch mi sie meczy wiec jeden sklep i do domu :) masakra ...
dzisiaj tez chcialam wyskoczyn na chwile do sklepu ale pada snieg i nie chce mi sie wyjezdZac;

no chyba w piersiach przybędzie jak się pokarm na dobre pojawi, teraz jak jest to ta siara i raczej nie wiele, też się nad tym zastanawiałam i nie wiem czy kupno ma teraz sens, jeszcze mi chodzenie bez do tej pory nie przeszkadzało ;)

Eh, z tymi cyckonoszami to jest problem... We wtorek kupiłam sobie taki rozpinany z przodu... Chciałam rozmiar B, ale pani w sklepie powiedziała, żeby wziać C, bo potem wkładki laktacyjne się zmieszczą i w ogóle. No i wzięłam. No i co? Są idealne!! Aaaa, normalnie szok! A Wy mi tu jeszcze piszecie, że kupić sobie do karmienia większe o rozmiar... ;)
A co do zakupów - przyszła kołderka i rożek z allegro, z którego jestem baaardzo zadowolona. A w niedzielę jedziemy z Mamuśkami na zakupy. Oj będzie ciekawie ;) Mam zrobioną listę drobiazgów, które nam są potzrebne na teraz. Ale znając te nasze kobity to się rozchuśtają z zakupami :) I dobrze, hehe.
Relację z niedzieli zdam w przyszłym tygodniu (chyba, że mnie dorwie kolejny leniuszek, hihi)

A w ogóle to odpada nam zakup wielu rzeczy, bo znajomi nam chcą podarować :)

Nam na szkole rodzenia pani ginekolog opowiadała, że biustonosz koniecznie musi być! Zeby potem nie mówili o nas, że mozemy ołówek pod biusem nosić. Ze absolutnie nie oddawać mężom biustonoszy - ale to dotyczy naszego dbania o kszałt biustu na późniejsze lata. Trzeba o to zadbać już w szpitalu, a te pierwsze dni grożą nawałem mlecznym i sporym powiększeniem biustu. Niestety z rozmiarami trudno ustalić jak będzie, ale powinnyśmy zrobić wszystko by biustonosz mieć, a w razie problemów zdobyć od razu większy, bądź mniejszy.

Biustonosz koniecznie trzeba mieć już w szpitalu przy nawale mleka który pojawi się pewnie jeszcze w szpitalu , możemy korzystać z wkładek laktacyjnych, chyba nie chcecie mieć plam na koszuli na piersiach
Ja już kupiłam biustonosz troszkę większy niż teraz potrzebuje

Dziś wysłałam męża po resztę zakupów i już po weekendzie wyślę zdjęcia kącika dla małej. Jeszcze tylko rodzice dziś przywiozą i zamontują łóżeczko.

Magdaleona super szybciutko wklejej fotki jak tylko bedziesz miala
och jak ci zazdroszzce ze juz masz tyle dla dzidzi;)

reklama
No niestety mała mnie pospieszyła bo jak się urodzi za tydzień (co może się przytrafić) to bym miała problemik. A tak to przynajmniej nie będę się stresować, czy wszystko gotowe. W poniedziałek idę na wizytę i się okaże ile jeszcze nam zostało

Do góry