reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

reklama
Aim poczekaj jescze co inne mamuśki napiszą ;) moze przesadzam, każda mama ma inne spostrzeżenia. Ale przebierki 2 razy dziennie to norma. Moi nie ulewali ale często w czasie ssania nie nadążali i mieli mokre ramionka od mleka bo kapało

Kasiulka dzięki juz jakąś orientację będę miała a pajacyki tak samo? Czy mniej bo to na noc głównie

Aim haha ja tak samo bo juz mam 5 z rozm.56 i mówię ok następny rozmiar :D czyli dokupić musze ;)

Poczekajcie, poczekajcie co powiedzą inne mamy. Nie miałam dzieci letnich, ale powiem tak, ze noworodki to zmarzluchy. Jak będzie 30st wiadomo ze nikt ich trzymać nie będzie w długich rękawach... ale noc/wieczory

Jezu dziewczyny ja mialam chyba cos koło 50 pieluch tetrowych!!!! ale moj naprawde na potege ulewał, z 5-6 dziennie było brudnych, a pralka i tak szla raz dziennie.

Sylver a kiedy kupowalas ta ksiazke? Bo jak bylam w Sofimedzie 26.01 to babki z recepcji mowily, ze komus tam sprzedały jakas ksiazke ;p hmm moze tez sie skusze...

Pieluchy tetrowe:
Ja miałam ich na początku z 30 (w tym 20 szt.cienszych, i 10 szt.grubszych). Później dokupilam jeszcze 10 takich wyjściowych [emoji6].
Ale moja Jagoda też sporo ulewala.
Wydaje mi się, że te 20 szt.sa w sam raz, w razie potrzeby domowicie sobie.
Do tego i tak dokupicie jeszcze pewnie jakiej flanelki (do 10 szt.max) ?

Aim, wiesz co.. Ilość to taka kwestia indywidualna.
Jedni lubią mieć po 20 bodziakow w każdym rozmiarze, ja chyba kupię:
- ok. 5 szt.body z krótkim rękawem i długim (też z 5 szt) na 56 cm,
- 2- 3 szt.bluz /sweterkow na 56
- 3 szt. Pajacykow na 56
- Polspiochy - 3 szt.na 56
Na 62 cm zwiększam ilość wszystkiego.

Pamiętaj, że pewnie spora część ciuszków dostaniesz w prezencie od odwiedzających.
No i nie ma co szaleć na początku - Tesco jest 24/h czynne jakby coś [emoji6], a z FF mają świetne gatunkowo ciuszki

reklama
Aim, wiesz co.. Ilość to taka kwestia indywidualna.
Jedni lubią mieć po 20 bodziakow w każdym rozmiarze, ja chyba kupię:
- ok. 5 szt.body z krótkim rękawem i długim (też z 5 szt) na 56 cm,
- 2- 3 szt.bluz /sweterkow na 56
- 3 szt. Pajacykow na 56
- Polspiochy - 3 szt.na 56
Na 62 cm zwiększam ilość wszystkiego.

Pamiętaj, że pewnie spora część ciuszków dostaniesz w prezencie od odwiedzających.
No i nie ma co szaleć na początku - Tesco jest 24/h czynne jakby coś [emoji6], a z FF mają świetne gatunkowo ciuszki
Nie no oczywiste to jest że to sprawa indywidualna ale chciałam się rozeznać i uśrednić coś ;) nikogo małpować nie zamierzam :D
Mnie akurat nie za bardzo ma kto odwiedzać bo na tyle bliskich osób które bym w ogóle do domu zaprosiła mam bardzo niewiele więc raczej rady że dostanę w prezentach dużo to nie dla mnie rady :p Tesco 24 akurat blisko też nie mam a i też wolałabym nie bazować na tym że będę kupować coś na szybko po nocy. Także zamiast rad typowo nie dla mnie wolałabym po prostu dowiedzieć się o mniej więcej liczby tych rzeczy u was :) bo wtedy będę mogła sama podjąć decyzję łatwiej niż w ciemno :)

Do góry