reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Magda jak sie ma neta w telefonie to tak jest ze i na wakacjach sie zagłada :) a kłaczki pojechały z nami na wakacje :) niestety męczą mnie , najbardziej jak zjem, wypije cos typu mleko, jogurt, serek almette, nawet Shake czekoladowy :) bo na
Bazie mleka , a teraz Powinnam duzo mleka pic dla obcego, nie mam ogony na mięso , nawet kurczak, nasze stałe menu to roSól bulion i surówka z marchewki, czasem
Jakis naleśnik :) na piersiach tak
Mi wysadzilo żyłek ze szok, ni i sie powiększyly , masakra , zasłonią mi brzuch i tlko w lustrze będę mogła na niego popatrzeć :) a słońca
Unikam , leżę pod parasolem, czytam gazetki, forum,troszke pospacerują po plaży i słońce mnie łapie :) M znalazł plaZe dla nudystów ale same stare dziady i baby ze fuuuuuj.
Kasik jeszcE godzinka i wizyta z embriologiem :) a za 2 godzinki bedziesz mamusią :) cEkamy
Na info o zarodkach :)

reklama
Genna z tym mlekiem to myślę że lepiej omijać jak masz nudności bo one bardziej mogą zaszkodzą nić brak nabiału :tak: w razie czego,jak obcy aż tak wybredny może witaminki chociaż przejdą? ;-)

Dziewczyny, jutro na 19.50 mam wizytę u Genetyka, będą moje wyniki - hurrrrraaaaa :tak: oby były tylko pozytywne :dry: ale inne wersji nie zakładam :sorry2: ale się ciesze się że to już jutro! :-)

Magda u kogo masz wizytę? bo ja u genetyka w starej siedzibie a Ty pewnie u doktorka w nowej? zresztą godziny odległe więc pewnie i tak byśmy się minęły ...

Infinity, to grzecznie czekaj choć zapewne cię nosi już ;)

Genna, to menu jak moje jeszcze ze 2-3 tygodnie temu ;) rosół najlepszy na wszystko a surówka z marchewki zdrowa i pyszna ;)
Mi nawet po lodach było niedobrze tyle że zero wymiotów tylko mnie męczyło, a jogurt tylko pitny z biedronki o smaku owoców leśnych żaden inny. Ja mam zamiar wybrać się nad jeziorko w niedzielę a za tydzień nad morze wkońcu poleżeć bo tak to zakaz miałam ;) Internet w smartfonie to podstawa ;) jak to tak odciąć się od świata hahahaha nie wiem jak można było kiedyś żyć bez smartfonów ;)

Kasik, kciuki za transfer:) Na pewno udany:)
Milena, gratuluję bety:) Też chciałabym taką zobaczyć:)
KasiaMakaronik, Kotuska, trzymam kciuki za bety:) Co do transferu dr. S - to mam największe zaufanie do niego. Tylko nie spodziewałam się, że są takie długie kolejki do niego.
DW, Jazzabell - oby dni do pozytywnej bety minęły jak najszybciej:)

Infinity to czekamy z niecierpliwością na jutro !!!!!!!!!!!!!!

Magda niestety lód o smaku gumy balonowej tez wyszedł , pitny jogurt tez odpada , czasami sie zapomnę bo mam ochotę na mleko i dalej nie musze kończyć, M sie śmieje ze mam tu juz taką alejkę z krzaczkami, przynajmniej raz dziennie ją podlewam :)
Właśnie zjadłam kabanosy i ogórka konserwowego na tzw lunch, zobaczymy co na to obcy , ale ja miałam ochotę to był moj ulubiony zestaw przed @ :)

Wku.... sie na maxa :( Profesor twierdzi, ze w programie rzadowym musi mi podac 2 zarodki i jest to odgornie narzucone. Zarodki sa slabe bo 1BB i P8B (cokolwiek to znaczy). Tym samym skreslam Invicte i na pewno tu nie wroce. Plan B niestety jest bardzo prawdopodobny :(

Kasik nie denerwuj sie , nie wiem na jakiej podstawie twierdzi ze musi!!!! Chyba wymyślił to specjalnie dla ciebie :/ kochana teraz idź po swoje maluchy i zycze ci żebyś ju nigdzie nie musiała jeździć i męczyć sie z konowałami!!!

Kasik, nie denerwuj się. Decyzja prof jest w tym przypadku słuszna. Jeden jest ok bo 1 klasy a drugi jest słaby wiec Ci go podadzą bo pewnie nie spełnia norm do zamrożenia. Takie są wymogi że jeśli nie można mrozić to podają. Zobaczysz będzie dobrze !

Kasik potwierdzam to co mówi Kotuśka:-(że aby zamrozić musi mieć stadium blastocysty a nie dają wielkich szans temu słabemu zarodkowi a nawet z najsłabszych maluszków może być ciąże i w środku mają lepiej. Dlatego dostaniesz dwa zarodki. Ten pierwszy jest całekim fajny-dobrnął do blastocysty a to już dużo. Trzymam mocno kciuki za wsyoką bete za 7-8 dni:tak:

reklama
Na prośbę Kasik mogli jej podać 1 zarodek ale wiadomo ze drugiego nie dałoby sie zamrozić , no chybaze potrzymaliby go do 6 doby. To bylaby decyzja Kasik , lekarz nie mógł jej do niczego zmusić, niestety należałoby sie liczyć z tym ze nie miałaby mrozaczka

Do góry