reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

genna dokladnie tak mysle, ze gdyby przetrzymali do jutra to by sie okazalo czy nadaje sie do mrozenia czy nie :( Profesor w ogole nie wspominal o tym, ze ten slabszy nie nadaje sie do mrozenia. Powiedzial tylko, ze gdybym podchodzila komercyjnie to moglabym sama decydowac a w rzadowce kieruja sie wieksza skutecznoscia i on musi podac 2. Moim zdaniem to bzdura, po prostu chcial zaoszczedzic. Skoro tak to juz na pewno do nich nie wroce. Mam wrazenie, ze cos jest nie tak z ich labo bo wszystkie dziewczyny, ktore mialy ze mna punkcje mialy duzo pobranych kumulusow a tylko 1 lub 2 zarodki. Jedna z dziewczyn, duzo mlodsza ode mnie miala tylko jeden zarodek i to tej samej klasy co moj slabszy czyli P8B i ten miala transferowany. Slyszalyscie w ogole o takiej klasie zarodkow w 5-tej dobie? Chyba Smerfeta kiedys wspominala, ze najlepszy embriolog z Invicty przeszedl do Gamety wiec moze tutaj jest pies pogrzebany? Niepotrzebnie jeszcze dalam im zarobic na akupunkturze bo po rozmowie z profesorem i tak nie moglam sie zrelaksowac :(

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, już pisałam na drugim wątku. Invicta ma dziwne zasady i też mi się to nie podoba. Jedych zmuszają do podania 2 zarodków, gdzie masz prawo wyboru, a innym nie pozwalają na 2 zarodki, mimo że inne kliniki dają jak nie ma się 35lat. To jest chore, że oni interpretują po swojemu. Nie trać wiary w swojego kropka, bo tak jak mówiłaś - słabsze czasami się przyjmują, a te mocne i dobrze rokujące nie. Trzymam kciuki za kropka, żeby spłatał Ci figla i został z Tobą na kolejne 8 miesięcy:)

Kasik blatus musi się zadomowić.
~~~~~~~~~~
A jak nie to dr Mr albo dr P w bocianie sa świetnymi fachowcami. Nie ma takiego pędu i przynajmniej prowadzi cie jeden lekarz nie kto popadnie. I pamiętaj ja tez się zrazilam do swojej poprzedniej kliniki i tez wykonałam plan B :) i widzisz z jakim skutkiem :)

Dziewczyny nie wierzę:szok:
AMHAMH1,16ng/ml1,5 L

Moje AMH rośnie z roku na rok:szok: w 2012 miałam 0,4, w 2013 0,74 a teraz 1,16:szok:

Ale nie wiem co dalej:szok:
Spieliśmy się z siostra m u której mieszkamy.... to długa historia, mamy dwa inne domy po rodziciach ale ze względu na firmę się nie liczą i musimy się wyprowadzać a to znaczy wziąć kredyt ... mega duży kredyt na kupno domu na głównej ulicy bo tylko takiw chodzi w droge,, już mamy jeden na oku. Ale nie wiem czy przez to dam szybko rade z ivf:baffled: ale chociaż wiem że mam jeszcze trochę czasu:-Dże menopauza nie dopadnie mnie w tym roku:-D
Na prawdę jestem w totalnym szoku....

Badanie wykonano metodą Elisa na aparacie Euroimmun
Wartość oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5 ng / ml odnosi się do 3 dnia cyklu.
Wartość 1,5 ng/ml jest medianą dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6 ng/ml
ND – granica detekcji
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30 lat wartość mediany wynosiła 2,4 ng/ml
Badanie należy wykonywać w terminie wyznaczonym przez lekarza prowadzącego, a uzyskane wyniki konsultować w kontekście innych badań .

Badanie wykonano przy użyciu testu AMH Gen II Elisa firmy Beckman Culter

reklama
Kasik w głowie się nie mieści! co to za nakaz?! przecież to jest prawo do podania 2 zarodków a nie obowiązek! a jeśli nawet chodzi o jakość zarodeczka to niech lekarz mówi prawdę a nie owija w bawełnę. Co do tych oznaczeń to nie mam zielonego pojęcia, bo w Gamecie nawet przy klasie 2 zaprzestają podawania literek
Nie wiem czy najlepszy embriolog przeszedł do gamety, na pewno bardzo dobry bo dr W bardzo go zachwalał (już nie pamiętam czy to kobieta czy mężczyzna). W invicta jest też problem z wynagrodzeniami. Klinika generuje mega zyski ale pracownicy nie zarabiają za wiele, z tym że nie wiem jak to jest w przypadku lekarzy.
Kasik u mnie w domu dziś nawet szkło się tłucze (i to takie gruuube), coś to musi znaczyć ;-) ale to szczęście z tłuczonego szkła śle do Ciebie :tak:

Gizas no proszę, co za niespodzianka! ciekawe czy DHEA podniosło AMH, a może po prostu trafiłaś na dobry skok hormonów? :confused: kto wie, najważniejsze że załapiesz się na refundację leków. Życzę aby kasa znalazła się i byście mogli dalej działać. Ale teraz koniecznie wybierz jakąś wypasioną klinikę ;-)

A u mnie dziś 29 dc więc chyba cykl się wydłuży po histero. Z opisu hist pat rozszyfrowałam wszystko i jedyne co wychodzi że endo odpowiada pierwszej fazie cyklu

Ostatnia edycja:
Do góry