reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik w sumie masz rację z tym nowym wątkiem. Co prawda nie myślę jeszcze o zakupach ale warto by tu dziewczyn nie zasmucać tymi pierdami ;-) A ja to już w ogóle pod żaden ciążowy wątek nie pasuje bo wyszedł w końcu naturals więc do ciężarówek po ivf nie pasuje a na kwietniowkach też nie widzę siebie bo tam dziewczyny nie miały żadnych problemów i one troszkę inaczej podchodzą do ciąży. Więc dla mnie taki wątek byłby super :-)
Co do moich odrostów to jeszcze czekam na badania prenatalne ale farba bez amoniaku już kupiona :-)

reklama
witajcie:) Kciuki za dzisiejsze wizyty, mam nadzieję, że będą same dobre wiadomości:)

Kotuska, jaki Twój kropek piękny i już duży:) Ja na swojego mówię albo kropek albo fasolka:) Już bym chciała żeby te tygodnie szybko minęły i zaczął się "bezpieczniejszy" okres ciąży. No i jeszcze tyle dni do zobaczenia serduszka :(

Kasik, zrobiłam badania. Pierwszy raz nie było problemu z pobraniem krwi:) a ludzi było mało, tylko później zaczęli się schodzić:)
Genna, to się nie dziwię, że Obcy się zdenerwował i zemścił na Tobie:) Aż mnie zemdliło na samą myśl o takim jedzeniu:)

pomysł z nowym wątkiem fajny i też jestem za:)

Smerfeta
Ja już jakiś czas temu przestałam farbować włosy i chodziłam z coraz to dłuższymi odrostami (zależy jaka masz różnice między naturalnym kolorem) i w pracy mówili ale fajne ombre :p

Dziewczyny dobry pomysł z tworzeniem nowego wątku,bo dużo jest tu zaciążonych dzięki właśnie programowi, Choć z drugiej strony wątek CIężarówki po In vitro jest prawie w tym samym temacie. Zapraszamy zaciążone do ciężarówek :-)

Ciezaroweczki nie opuszczajcie nas! Jestescie dla nas staraczek pomoca i skarbnica wiedzy. A przede wszystkim wasze cudne suwaczki daja nam nadzieje, ze trzeba walczyc a osiagnie sie swoje marzenia :) uwielbiam czytac o Waszych wrazeniach z wizyt, waszych rosnacych brzuszkach a nawet o waszych dolegliwosciach!

Mam wyniki pierwszej weryfikacji w 3 dpt:
estradiol 3218 pg/ml - chyba ok?
Progesteron 27.05 ng/ml - cosik za niski wydaje mi sie :(
bHCG - 2.7 mIU/ml - wiadomo, moze jeszcze Pregnyl siedziec
Czekam do wieczora na telefon od doktorka...

Marikka, bardzo ładne wyniki. Estradiol w porządku. PRG też jest ok, ale mogą zwiększyć Ci trochę lutkę, bo Invicta zazwyczaj tak robi. Ale jak na 3dpt, to naprawdę ładny:) Beta - wiadomo, następne będą bardziej miarodajne:) Ale jest dobrze, więc trzymam kciuki:)

Kasik tylko pamietaj żeby byc na prenatalnych z lekko wypełnionym pęcherzem- tak mi Puzio powiedział.
Olusia, bardzo zgrabny wózek, a cena całkiem przyzwoita, ja juz sobie upatrzyłam pojedyńczy w tej cenie.
Marikka, wyniki dobre, myśle ze Ci troche zwiększą PRG. Odnośnie bety to może być to pregnyl. Ale liczmy na to że to już kropuś daje o sobie znać ;-)
Anulla, bedziesz bete robić przed serduszkową ?

Kotuska dzieki za info, nie wiedzialam, ze pecherz powinien byc wypelniony.

Anulla ciesze sie, ze szybko poszlo, daj znac jak bedziesz miala wynik, moze juz po godz 17-tej bedzie :)

Moze rzeczywiscie nie ma sensu tworzyc nowego watku bo co za duzo tez nie dobrze. Ja juz biegam po 3 watkach (iui, ivf i zakwalifikowane) i czasami nie sposob ogarnac ;) Smerfeta Ty jak najbardziej pasujesz do ciezarowek po ivf, przeciez ivf mialas a ze ciaza naturalna to szczegol ;) Agaawa chyba tez jest na tym watku i nikt jej stamtad nie wygania ;) Ja planuje dolaczyc po prenatalnych bo ciagle boje sie zapedzyc. A farba bez amoniaku moglas farbowac juz wczesniej ale doskonale Cie rozumiem, ze sie balas, lepiej dmuchac na zimne.

Magda dobrze, ze wiem jak wygladasz to sobie obejrze w przerwie "Przyjaciolek" :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kotuska, tak będę robić. Tylko betę. Ale nie w dniu wizyty tylko też jak poprzednio - dzień przed bo u mnie taniej jak w Invikcie.
zazdroszczę Wam tych prenatalnych :-)

mam już wynik homocysteiny :szok:. Jestem w szoku jak szybko - u mnie po 2 tyg bym miała.
Wynik: 9,16 umol/L. Norma podana jest do 12umol/L. Czyli mieszczę się w normie, to może zmniejszy mi acesan, a później będę mogła odstawić. Boję się go odstawić żeby nic się nie stało, a 1 tabletka mniej czy więcej nie ma znaczenia:)

Ostatnia edycja:
Do góry