reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla ja mialam homocysteine 6 i ona w polaczeniu z mutacja w genie nie byla przeslanka do wlaczenia lekow przeciwzakrzepowych. To, ze doktorek zalecil mi acesan bylo bardziej przez moje sugestie a nie wyniki.

Od wtorku, zgodnie z zaleceniami doktorka (7 dni 2x1, 5 dni 1x1) odstawilam estrofem. Mam nadzieje, ze juz bez niego bedzie ok.

Ostatnia edycja:
Anulla ja mialam wynik homocysteony 11,2 a norma u mnie w laboratorium to 15.. a na co bierzesz ten acesan i co to za lek? to jest cos zwiazane z acardem?:tak:

Kotuska mi sie tez ten wozek podoba, jest tam tyle fajnych kolorow... zobaczymy... jeszcze bede szukac innych.. moze znajde taki jaki mi sie podobal u tej laski...
:tak:

Marikka estradiol masz wysoki, progesteron ladny a beta obiecujaca... trzymam kciuki za kolejna weryfikacje
:tak:

Olusia, acesan to jak acard. Miałam brać profilaktycznie. Nie miałam do tego przesłanek, ale zalecił mi to inny lekarz. Obecny u którego byłam chciał odstawić, ale powiedział, żeby zrobić homocysteinę i jak wynik będzie ok to będą przesłanki do odstawienia.

Kasik, już ostawiasz estrofem? Ale zazdroszczę :-D na pewno już nie będzie plamień i będzie ok. Ja to boję się odstawiania leków, ale z drugiej strony chciałabym mieć już je z głowy :)

Kotuska bardzo mi sie podoba hasło wkład fasolowy :) uśmiałam sie :)

Olusia cena jak za wózek bliźniaczy i z takimi akcesoriami jest super , nie wiem dlaczego mówisz ze duzo kosztuje.
Zaciążone dawać na wątek ciężarówki po IVF , teraz troje sie wysypalo i trzeba uzupełnić go nowymi ciężarówkami :) smerfeta jak najbardziej pasujesz tam wiec sie nie krępuj :)

Anulla jak zaczęłam powoli odstawiać estrofem i lutkę 4 tygodnie temu to wylądowałam w szpitalu z krwawieniem. Prawdopodobnie to był przypadek bo wówczas dopiero 1,5 dnia zmniejszałam dawkę z 3x1 estrofemu na 2x1 i lutki z 3 x 150 na 3 x100. No ale ja oczywiście to sobie skojarzyłam i teraz bardzo się bałam. Dlatego doktorek powiedział, żebym dla swojego spokoju najpierw próbowała odstawiać estrofem a dopiero po 12 tc powolutku luteinę.

Witam popołudniowo :-) i kciuczki trzymam mocno za wszystkie mamuśki i staraczki :-)
Nie było mnie tu wczoraj, ale dziś jakoś tęskno mi za Wami, więc weszłam podczytać co nieco;-) ...
pogodziłam się z tym, że się nie udało i wiadomo przykro jest, ale cóż poradzimy.... mrozaczki czekają, więc muszę się wziąć w garść i jutro idę na wizytkę do Dr (z usg), bo od wczoraj jakieś lekkie plamienia się pojawiają (podbarwiony śluz przy podtarciu) i sama nie wiem, czy to po odstawieniu lutki tak szybko @ się rozkręca, czy to jakaś torbiel daje o sobie znać :/

Wlasnie dzwonil doktorek. Estrofem zostaje bez zmian, lutke zwiekszamy do 3x300 i dodajemy podjezykowa 3x2. Co do betki, pozbawil mnie od razu zludzen, to pozostalosc po Pregnylu. No nic teraz sprobuje nie osiwiec do poniedzialku czyli drugiej weryfikacji. Szkoda ze juz Relanium nie moge brac :-D

reklama
Genna przemyslalam to i faktycznie cena super.. ;-)

Anulla ja biore aspiryn cardio bo u mnie wyszly p/c kardiolipidowe ale po tym aspiryn spadlo do ponizej 2.. i lekarz mowil ze mam brac dalej...

Do góry