reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla, no niestety nie ma łatwo. Przemywaj rumiankiem może przejdzie jak nie będziesz sie smarowac tym kremem. U mnie tez nie tak wesoło bo zatoki mnie bolą.Staram sie sama jakos to zwalczyc, jak mi się nie uda to bede musiała isc do lekarza.Ale to ostatecznosc.
A gdzie masz suwaczek mamuśka ????

reklama
Kotuska, boję się zakładać suwaczek:) Cały czas mam głupie wrażenie, jakbym nie była w ciąży, bo nic nie widać:) w czwartek po wizycie jak będzie ok, to założę suwaczek:)
oczy narazie przemyłam i trochę mi ulżyło, więc mam nadzieję, że za kilka dni przejdzie. No i ciągle jestem głodna, oszaleć idzie ;-)

Anulla zapalenie spojowek jest chyba zawsze na obu oczach mam nadzieje ze Ci rumianek pomoże i raczej uważaj żeby nikogo nie zarazić bo to jest zarazliwe i nie trzyj oczu bo to pogarsza zapalenie. Myśle ze okulista to dobry pomysł i należałoby to zaleczyc lekami niestety :(
Kotuska a z serii Tantum Verde nie ma nic na zatoki ? Bo to mogą ciężarne.

KasiaMakaronik kciuki mocno zaciśnięte za owocną punkcję i sexik na szkiełku:tak:

A ja dziś 11 dzień na antykach, też pewnie po wizycie środowej dojdzie gonapeptyl i się zacznie:sorry2:
Ja to już stara wyjadaczka więc nie wiem czy się bać czy wierzyć w te kilka procent szans:sorry2: oby wasze gadanie się spełniło i przyszła nowa fala ciąż a w tym i moja:tak:
No ale żeby nie było kolorowo to od @ mam plamienia, raz większe a raz mniejsze:confused:no i czekam na wyniki z invicty

Hania, ja lekarzowi nie ufam, bo zamierzam się przenieść z tej przychodni, bo tam nie ma lekarzy. Jest jeden lekarz - endokrynolog, który przyjmuje dzieci, bo nie ma pediatry. No i jest drugi u którego ja byłam, bo przyjmuje dorosłych - lekarz od chorób wewnętrznych. Powiedział, że to nie zapalenie, bo oczy mam podpuchnięte, nie są czerwone i to alergia - no ale nie ufam jego diagnozie. Jak nie przejdzie za kilka dni, to pójdę do okulisty. Oczywiście prywatnie, bo na ten rok nie ma miejsca. Mam nadzieję, że może przejdzie.

Anulla możesz też solą fizjologiczną przemywać, nie wyleczy ale przynosi ulgę i zawsze trochę wypłukuje ew. bakterii ... A z tym suwaczkiem to już się raz wykręcałaś, nieładnie, nieładnie ;-)

KasiaMakaronik kciuki za owocną punkcję :tak:

Anulla ja solą nie plukalabym bo to wysusza bardzo oko ewentualnie zapytaj w aptece o sztuczne łzy. Jeżeli masz zaklejone rano oczy to raczej jest zapalenie lub nużeńce to takie bakterie które siedza sobie w naszych rzęsach. Nie jestem lekarzem ale naogladalam sie tych zapaleń :) jest tez taki płyn w aptece do oczyszczania brzegów powiek może to przyniosłoby Ci ulgę.

dziękuję dziewczyny za rady. Zobaczę jak będzie jutro rano. Jeśli znowu obudzę się zaropiała mimo przemywania rumiankiem, to pójdę po coś do apteki. Mam powieki suche, więc nie chcę ich jeszcze bardziej wysuszyć. Narazie je nawilżam i oczy przemywam. O matko, nigdy nie miałam takich problemów :(

Infinity, obiecuję w czwartek założyć suwaczek jak tylko lekarz mnie uspokoi, że wszystko jest ok :-)

Sól fizjologiczna jest obojętna i nie wywołuje podrażnień, przynajmniej u mnie. A wysuszać będzie raczej tylko stosowana w nadmiarze. Mi na podrażniania oczu własnie w aptece polecili bo duża część kropli do oczu niestety ma sporą dawkę chemii ... Ale wiadomo - każdy może reagować inaczej :tak:

reklama
Do góry