reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Hej, jestem już w domu. Pobrali mi 26-27 kumulusów. boli mnie brzuch, po wyjęciu wenflonu za słabo ucisnęłam rękę i zalałam sobie spodnie i podłogę krwią. Normalnie potop był, hehe. Teraz odpoczywam. Mam się zgłosić do nich przy drugiej @.

Dzięki Dziewczyny za kciuki!

Hess - jejuniu, ile jajców! :) przy moich pobranych 4 toż to cała drużyna piłkarska może być ;)

Ja transfer miałam o 13. Dziewczyny mało się nie posikałam. Serio. Aż przed transferem lekarz pozwolił mi trochę "upuścić" ha ha ha Podali mi dwa zarodki!!! Jestem pełna obaw ale i nadziei. Wzięłam zwolnienie na 14 dni. Pracuje w DPS-ie i nie chciałam ryzykować dzwiganiem i stresem. Czy powinnam teraz na cos uważać? Coś szczególnego robić żeby pomóc moim kropkom?

Marcysiu - dlaczego podali Ci dwa zarodki, a nie jeden? Trzymam za Waszą trójkę kciuki i oby się ładnie wszystko rozwijało!:-)

HESS - cholerka, myślałam, że moje 25 jajeczek to duży wynik, pobiłaś mnie :-) oby teraz ładnie się zapłodniły i czekam razem z Tobą na transfer:-D
A ja sama martwię się sobotnią wizytą przed transferem. Boję się, że każą mi dalej czekać, a już tak bardzo bym chciała..

OlaSzy jak zapytalam dlaczego mi podali dwa to lekarz odpowiedział "bo jest taka możliwość"... Więc tak naprawdę nie wiem dlaczego. Cieszę się z tego, bo miałam właśnie go pytać kiedy można podać dwa zarodki (bo jest jakaś tam wzmianka w rozporządzenia o in vitro, A ja bardzo chcę duuuuzo dzieci więc mogą być bliźniaki, trojaczki a nawet piecioraczki I się nie obrazę hi hi), a tu taka niespodzianka.

Tak jest napisane na stronie ministerstwaministerstwa:
"Liczba jednorazowo przenoszonych do macicy zarodków została ograniczona do jednego, w uzasadnionych medycznie sytuacjach dopuszcza się przeniesienie dwóch zarodków jednocześnie."

reklama
Do góry