reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna
no właśnie mojemu lekarzowi z invimedu nie wystarczyło na pierwszej wizycie ksero karty z zapisem że staramy się o dziecko, wynikami badań i zapisanymi lekami.chce epikryze. A moja ginka pozal się boże która jest teraz w tej przychodni nie wie jak ja zrobić i pyta czy może być na zaświadczeniu. A tylko w tej przychodni mam zapisane w karcie od kiedy staram się o dziecko -ważne do idiopatycznej ! Chyba sama jej napisze to na kompie i wydrukuje a ona niech się podpisze bo inaczej się chyba nie da.

@mika
ja też dawno zaczęłam się badać u pierwszej ginki ale ona niestety odeszła z przychodni
potem trafiałam na złych lekarzy niestety i z tymi samymi problemami co wtedy borykam się do dziś

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomóżcie mi jeszcze w jednej kwestii. Niektóre z was może pamiętają, że ze mnie sierota i ponad miesiąc temu wlazłam na zardzewiały gwóźdź. Dostałam zastrzyk przeciwtężcowy i antybiotyk. Po tygodniu opuchlizna zeszła, rana się zagoiła a noga bolała tak tylko troszeczkę. Teraz boli mnie już coraz bardziej, nawet do tego stopnia że znowu kuleję, i mam nie do końca sprawne trzy małe palce u stopy bo nie mogę ich zgiąć do końca. No i co gorsza stopa znowu spuchła. Dziś idę do lekarza i boję się że zapisze mi antybiotyk.

Czy można brać antybiotyki przy stymulacji. Bo na mój babski rozum to trochę za bardzo mogłoby mi zniszczyć organizm. Hormony + antybiotyk to chyba nie jest dobre połączenie????????

Lady .... razem zaczełyśmy i chyba niestety bede miała podobne wyniki do Ciebie:( Czuję się ewidentnie na @. Mam jeden okresowy objaw , który nigdy mnie nie zawodzi i zawsze pojawia się ok tygodnie przed wstęciuchą@. W związku z moimi cholernym,i przeczuciami i brakiem obajwów ciązowych a wręcz przeciwnie objawami na bank zwiastującymi @ zrobiłam sikacza. No i nic. Nie chciałam iść dziś na betę co by babki nie patrzyły na mnie jak na ppsychiczną. PÓjdę zrobić w poniedziałek - tak na dobicie. W poniedziałek bedzie 10 dpt wynik bedzie juz wyrokiem.....

Lady ... siskam Cię cieplutko .... wszystko się jakoś ułoży

Wczoraj miałam jednak transfer 1 zarodka 8A ale było to wymuszone na lekarzu, napisałam mu nawet oświadczenie, że jest to na moje żądanie. Nie chciał się zgodzić na transfer ze względu na moją hiperstymulację i wysoki progesteron. Powiedział mi,że pomimo podanego ładnego zarodka mam małą szanse na powodzenie no ale cóż wolałam spróbować niż potem żałować, mam jeszcze 5 zarodków ale nie wiadomo czy dotrwają do mrożenia 2 są klasy B i 3 klasy C. Mam nadzieję,że są tak uparte i twarde jak ja i dotrwają w poniedziałek się dowiem bo mam kontrolę mojej hiperstymulacj

Wczoraj miałam jednak transfer 1 zarodka 8A ale było to wymuszone na lekarzu, napisałam mu nawet oświadczenie, że jest to na moje żądanie. Nie chciał się zgodzić na transfer ze względu na moją hiperstymulację i wysoki progesteron. Powiedział mi,że pomimo podanego ładnego zarodka mam małą szanse na powodzenie no ale cóż wolałam spróbować niż potem żałować, mam jeszcze 5 zarodków ale nie wiadomo czy dotrwają do mrożenia 2 są klasy B i 3 klasy C. Mam nadzieję,że są tak uparte i twarde jak ja i dotrwają w poniedziałek się dowiem bo mam kontrolę mojej hiperstymulacj

No jak poójdą po mamusi to pewnie że dotrwają :) Uparta bestia z Ciebie :)

lady_margot :((((((((((((((((((((((((( :sad: trzymaj się kochana, w końcu musi się udać. Każdej z nas musi się udać, najwidoczniej musimy tylko cierpliwie czekać na swoją kolejkę.

reklama
LadyMargot a 6 dpt to nie za wcześnie na betę? Może jest jeszcze nadzieja?

Kachna gratuluję postawy, teraz musisz udowodnić lekarzowi, że miałaś rację, tak na zasadzie "na złość babce.." ;-):-)

Do góry