reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny, ze spokojem! Pieniądze są dzielone na następujące okresy:
lipiec-grudzień 2013
styczeń-grudzień 2014
styczeń 2015-czerwiec 2016
Nic się nie martwcie, po nowym roku kliniki dostaną nową pulę pieniędzy (do tego większą). Widzę, że niektóre kliniki są lepiej zorganizowane niż Polna w Poznaniu (dają numerki), więc nie zakładajcie z góry, że akurat Wy przejdziecie na nowy rok. Dowiedzcie się jak to wygląda właśnie w Waszych klinikach, bo dyskusja, która się tutaj wywiązała, dotyczyła tylko Polnej.

Witajcie:)

Teraz dziewczyny to mnie wystraszyłuście tą polną!!! Jutro mam wizyte rejestrującą w P-niu i wiem, że nasza kwalifikacja będzie dopiero w 2014, bo tak mi powiedziano przez telefon, ale teraz mam stresa kiedy w tym 2014???!!! Mam nadzieję że nie w grudniu!!!!:szok:

dokładnie pieniądze są podzielone na transze, żeby nie wykorzystać od razu wszystkiego, a mój lekarz mi mówił ze oni mają czas do 10 grudnia by wysłać faktury i wtedy będzie wiadomo której klinice zostały jeszcze pieniądze i będą one dane innej klinice, wiem ze "klinika" w kujawsko-pomorskim na bank nie wykorzysta swojej puli no i coś ze skutecznością kiepsko wiec pewnie mniej pieniędzy będą mieli na przyszły rok.....

do mnie dzwoniła właśnie Pani z Ministerstwa, (KOCHAM NASZE MZ) wczoraj wysłałam pismo a dzisiaj już odpowiedz a klinika przez miesiąc nie potrafiła tego załatwić!!! więc mam już oficjalne przeniesienie do GAMETY Gdynia jupijajej

w szoku byłam że tacy mili ludzie tam pracują, sami do mnie dzwonią i w ogóle, a nie jak tradycyjny urzędas..."czego chce?" "zajęci jesteśmy"

i pytałam Panią o "dodatki" do procedury i niestety można tylko takie które nie mieszają się z bezpośrednią procedurą zapłodnienia czyli PGD i mrożenie dodatkowych oocytów, i za to płacimy sami a za np. nacięcie otoczki już nie :(

Dziewczyny, czy Gonal może wywołać ból sutków? Normalnie taki objaw świadczył o owu, która zwykle następowała u mnie dzień-dwa dni później. Nie wiem czy się niepokoić? A może to skok estradiolu?

reklama
Do góry