reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik, no to może to był po prostu pech... Smutne to i niesprawiedliwe, ale cieszę się, że Ty dajesz sobie z tym radę i niedługo w pełni gotowa znowu staniesz do walki. Trzymam kciuki!

reklama
Genna, herbatka z miodem i cytryną, ewentualnie malinóweczka i siup pod kołderkę wygrzać choróbsko. Niech sobie idzie precz i nie wraca.
Zdrówka Kochana Ci życzę :-)
Aaaa, doktorka oczywiście pozdrowiłam i opowiedziałam Twoją długą drogę do Gamety ;-);-);-)

Kasik dobrze ze szybko stanelas na nogi! Dopuki walczysz jestes zwyciezca!
Dziewczyny czyli myslicie ze z tych moich pecherzykow ktore dzis maja tylko 5-6mm jeszcze cos bedzie?

Esiek, pęcherzyki nie zawsze rosną z równą prędkością, więc wszystko jest możliwe. U mnie też nagle niektóre wystrzeliły, więc bądź dobrej myśli :-)

Gizas dziękuję Ci bardzo kochana na za pomoc :-) A Ty cały czas to wszystko łykasz? Po transferze też? Ja chyba odpuszczę sobie Beparent bo czytałam skład i to taki misz masz, kwas foliowy mam brać cały czas w dużej dawce bo mam taki na receptę 5 mg. Mi doktorek radził L-karnitynę w dużych dawkach 1-2 g na dobę, DHEA 50 mg na dobę i Q10 nie powiedział ile :sorry: Znalazłam jeszcze tańszy Q10 bo to za 120 kapsułek: http://allegro.pl/2-opk-po-60-tbl-koenzym-q10-300-mg-eliksir-mlodosc-i3681431314.html Zaczęłam się teraz zastanawiać czy dotorek powiedział L-karnityna czy L-arginina bo w Beparencie jest właśnie L-arginina, może przez telefon źle go zrozumiałam? Znalazłam też w Beparencie witaminę B12 a ja na nią jestem uczulona więc odpada.

Esiek dzięki, skoro to dopiero 6 dc to na bank coś będzie z tych maluchów. Podczas stymulacji rosną więcej niż 2 mm na dobę więc będzie w czym wybierać :tak:
Kaatik no to superaśno, dbaj o siebie mamusiu :-)

Ostatnia edycja:
Chyba powiedział l arginina:sorry: wiem że w beparent jest kwas foliowy ale ja i tak biorę dodatkowo jedną tabletkę czyli 800 mg. Teraz biorę tylko mniej koenzymu Q10 bo komórki już pobrane. Biorę teraz 2 tabl czyli 60 mg

Kaatik czyli od dziś jesteś w ciąży i oby tak zostało na kolejne 9 miesięcy:tak:

Będzie nas trochę do testowania i to jedna po drugiej:tak:

Dzięki Gizas ja zielona jestem w tych suplementach ale Beparentu nie będę brała bo i za duża dawka kwasu foliowego by mi wyszła i ta nieszczęsna witamina B12. A z tym kwasem foliowym jak jest? Ja mam podobno końską dawkę 5 mg, taki na receptę a Ty masz 800 mg?
Edit: Już wiem :-) Ty masz 800 μg czyli mikrogramów a ja mam 5 miligramów czyli 5000 mikrogramów (μg)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik sprawdzam Twojego ostatniego linka z koenzymem Q10 i coś się mi nie zgadza:baffled: w tytule aukcji jest że ma 300 mg a na opakowaniu 100mg:eek:
Tamto co Ci podałam ma koenzym Q10 plus głóg i za 90 tabl trzeba zapłacić 120 zł ale to starcza na 3 miesiące chyba że sie podzielisz z M:-pale jest tez koenzym sam za 120 zł 120 tabletek

KOENZYM Q-10 Q10 ZDROWE SERCE MEGA PROMOCJA 300 mg (3663141495) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wiesz ja te suplementy to już od roku łykam:sorry2: i od dawna o nich pisałam na forum inseminacyjnym. Odżywiam się zdrowo ale nie ma szans żeby dostarczyć wszytskiego z pożywienia a szczególnie koenzymu i DHEA

DHEA ma za zadanie zwiększyć rezerwę jajnikową. Aby uzyskać efekt w postaci poprawy czynności jajników, należy go przyjmować przez minimum 3 miesiące.

To jest wypowiedź embriolog z novum odnośnie właśnie DHEA

Do góry