reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Agusiapela masz rację może powinnam iść do lekarza z tymi wynikami, ale klinika jest 200 km od mojego miejsca zamieszkania;/. Najgorsze jest to, że on nic minie mówił, że mam przychodzić wcześniej. Mówił, że kolejnym razem spotkamy się 1 lub2 dnia cyklu. Jutro zadzwonię do kliniki i może uda mi się czegoś więcej dowiedzieć. A Ty miałaś protokół długoterminowy?

Nie ja jestem na krótkim protokole.Acha miałam napisać koszt leków jaki już poniosłam a więc tak Gonal F 75 wyniósł mnie 875zł Monepur 150 1750zł i Cetrotide 600zł razem 3,225zł od 1dnia stymulacji do jutra czyli do 7 dnia stymulacji.Kurcze dziewczyny wy też tyle wydałscie strasznie duzo mi się wydaje?

Ostatnia edycja:
Agusiapela wydaje mi się, że na razie nie wydałaś dużo, bo jak pytałam lekarza to mówił, że koszt leków to od 3,5 tys do nawet 6-7 tys. JA mam przygotowane 5 tysięcy, mam nadzieję, że wystarczy. Agusiapela a Tobie po wizycie kwalifikacyjnej kazano przyjść jeszcze raz do kliniki przed rozpoczęciem stymulacji?

@mika, ja z Inviktą nie mam dobrych wspomnień. Omijam ją szerokim łukiem.
U kogo się leczysz? Ale może w Twoim przypadku będzie inaczej.

Agusiapela, stymuluje się gonalem i menopurem. Wczoraj byłam na podglądaniu i na prawym było 5 pęcholi, a lewy się schował i nie chciał ujawniać. Ciekawe, co jutro dr zobaczy ;-)

Agusiapela wydaje mi się, że na razie nie wydałaś dużo, bo jak pytałam lekarza to mówił, że koszt leków to od 3,5 tys do nawet 6-7 tys. JA mam przygotowane 5 tysięcy, mam nadzieję, że wystarczy. Agusiapela a Tobie po wizycie kwalifikacyjnej kazano przyjść jeszcze raz do kliniki przed rozpoczęciem stymulacji?

Ja po wizycie kwalifikacyjnej na wizycie byłam trzy razy zanim otrzymałam protokół stymulacji.Czekałam miesiąc czasu aż zacznę stymulację gdyż na wynik z cytologii długo czekałam bo aż trzy tygodnie,gdybym miała świeży wynik to stymulację zaczęłabym wcześniej.Musiałam okazać wszystkie wyniki badań i z chlamydii też.

Nie ja jestem na krótkim protokole.Acha miałam napisać koszt leków jaki już poniosłam a więc tak Gonal F 75 wyniósł mnie 875zł Monepur 150 1750zł i Cetrotide 600zł razem 3,225zł od 1dnia stymulacji do jutra czyli do 7 dnia stymulacji.Kurcze dziewczyny wy też tyle wydałscie strasznie duzo mi się wydaje?

Agusiapela, ale drogie te leki u Ciebie :szok::szok::szok::szok:

@mika, ja z Inviktą nie mam dobrych wspomnień. Omijam ją szerokim łukiem.
U kogo się leczysz? Ale może w Twoim przypadku będzie inaczej.

Agusiapela, stymuluje się gonalem i menopurem. Wczoraj byłam na podglądaniu i na prawym było 5 pęcholi, a lewy się schował i nie chciał ujawniać. Ciekawe, co jutro dr zobaczy ;-)

U mnie też na lewym niema rewelacji bo tylko 4 ale prawy bardzo się wziął do pracy :-)
Ja też mam Gonal i Menopur i Cetrotide od 4 dnia stymulacji.Ile wydałaś już na leki bo ja jak podliczyłam swoje to szok :szok:
Jaki rozmiar mają twoje jajca?

lawendowy_sen młody lekarz dr Z..- nie wiem, czy mogę podać nazwisko.
Dziewczyny pewnie czujecie podobnie, ale jak ktoś by mi powiedział 3 lata temu, że żeby mieć ukochaną dzidzię będziemy musieli z mężem poddać się in vitro nigdy bym nie uwierzyła...:( A teraz to wszystko i do tego nadal ta niewiedza.... Wy za parę dni będziecie już po wszystkim :)

reklama
Do góry