reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny podaje interpretację wyniku FSH :
ORMY
hormon
dzień badania
norma
FSH​
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
3-12 mIU/ml​
LH​
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
2-13 mIU/ml​
LH​
dzień piku LH​
> 20 mIU/ml​
Dokładniej:

• Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
  • Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
  • Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.

Dzięki właśnie teraz sama z ciekawości poszukałam. Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo jak byłam na wizycie kwalifikacyjnej to lekarz powiedział, że jak przyjadę 1 lub 2 dnia cyklu to zrobią mi badania hormonalne, potem dostanę zastrzyki i będę ponownie miała pojawić się w klinice za 7 dni:szok:, a tu jak widzę dziewczyny jeżdżą co kilka dni... Boję się i jednocześnie nie mogę doczekać się tego wszystkiego. A Ty Agusia kiedy i gdzie podchodzisz do stymulacji?

Dzięki właśnie teraz sama z ciekawości poszukałam. Zastanawia mnie jeszcze jedno, bo jak byłam na wizycie kwalifikacyjnej to lekarz powiedział, że jak przyjadę 1 lub 2 dnia cyklu to zrobią mi badania hormonalne, potem dostanę zastrzyki i będę ponownie miała pojawić się w klinice za 7 dni:szok:, a tu jak widzę dziewczyny jeżdżą co kilka dni... Boję się i jednocześnie nie mogę doczekać się tego wszystkiego. A Ty Agusia kiedy i gdzie podchodzisz do stymulacji?

Mika-kochana ja już stymulację zaczęłam od 2dc a dziś mam 7dc a 6 dzień stymulacji a jestem w Provicie w Katowicach.Ja jeżdżę na monitoring oraz badania co drugi dzień.Na wyniki z badania czekam dwie godziny a później wizyta.

Super, zazdroszczę i życzę Ci żeby się udało za 1 razem. Będę trzymała kciuki. Ja niestety muszę poczekać jeszcze cały miesiąc na kolejną @;/. Najgorzej boję się, że kolejny miesiąc mi ucieknie, bo przeważnie @ dostaje w weekend, a Invicta w niedziele jest zamknięta. A co do stymulacji to ciekawe co ten mój lekarz wymyślił. Chyba podał ogólne informacje i pominął szczegóły jak to będzie wyglądać. Jeszcze tak z ciekawości ile mniej więcej wyszły Ci zastrzyki?

Ja będę szła tym krótkim protokołem, bo nie dostałam teraz tabletek. Zrobili mi tylko badania HIV, chlamidia i kazali przyjechać jak zacznie mi się cykl.

reklama
Ja będę szła tym krótkim protokołem, bo nie dostałam teraz tabletek. Zrobili mi tylko badania HIV, chlamidia i kazali przyjechać jak zacznie mi się cykl.

Wydaje mi się,że zaczniesz od 2dc lecz możesz też od 1dc zależy od lekarza jak zaleci.Żeby zacząć również stymulację musisz miećwynik badania na chlamydię w porządku.
Ja Protokół stymulacji dostałam po okazaniu ostatnich wyników badań czyli cytologii i chlamydii,lekarz wypisał mi co mam brać od 2dc i kiedy mam się pojawić na wizytę oraz badania.Ja na twoim miejscu poszłabym z wynikami badań do lekarza i zapytała co dalej i powiesz,że chciałabyś podejść do ivf od kolejnego cyklu to na pewno wtedy dostaniesz protokół i zaczniesz stymulację.

Do góry