reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hej :)
Lawendowy co u mnie dalej? 19.08 mam zrobić bete HCG i tego dnia mam również wizytę. Jeśli beta negatywna to lekarz wpisze mnie do programu bym "zaklepała" sobie kolejkę na ten rok. Dr powiedział, że w Gamecie miejsca skończą się najpewniej w sierpniu

Genna to 19 sierpnia znowu razem będziemy deptać gdyńskie chodniki ;-) za wirusologie rozumiem nie płaciliście już, idzie to z rządówki? Jak się czujesz jak już wszystko wiesz tak dokładnie? już zaraz zaczniesz działać :tak:

Anuszka do IUI jednak nie będziecie podchodzić? Już sprawdzałaś pod jaki czynnik kwalifikowałabyś się do ivf rządowego?

reklama
no cóż
za późno się obudziłam z tym tematem
ale dopiero teraz myślę, po namowie jednej z nas forumowiczek, że chyba już czas i nie bawić się w IuI
ciekawe czy się zakwalifikujemy :’(
poszukam wyników i wrzuce tu.

myślę że ta 6cio krotna farmakol.ind.owu
za 3 miesiące akurat będę po-CLO się zalicza?
albo niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia, zobaczmy od kiedy mam wpisane w kartę staranie się o ciążę. myślicie że to wystarczy?że staram się o ciążę od . . .
nasze wyniki nasienia
objętość ejakulatu 2,5 ml
upłynnienie po 30 min.
42 mln plemników w 1 ml

ruchliwość:

postępowy szybki 10 %
postępowy 30 % :no:
drgajacy 10%
nieruchome 50% :baffled:

morfologia
:
prawidłowe 12 %

Witam was kochane :-)
Ja już po wizycie i moje pęchole mają na prawym jajniku(jest kilka tych większych) 23mm,22mm,21mm,19mm,18mm no i 0d17mm do 10mm na lewym 22mm,21mm,19mm,18mm i również mniejsze :-):-) Podrosły bardzo szybko
Dziś o 20.30 zastrzyk Otrivelle a rano w poniedziałek punkcja:-)
Boję się strasznie może nie boję ale bardzo to przeżywam :tak:

Ostatnia edycja:
Anuszka, wklejam Ci zakres prawidłowych wartości wyników

NazwaWartość
Upłynnienie< 60 min.
Objętość>= 1,5 ml
pH>= 7,2
Lepkość-
Aglutynacja-
Koncentracja plemników> 15 mln/ml
Całkowita liczba plemników w ejakulacie> 39 mln
Ruch A +B> 32%
Ruch A + B + C> 40%
Żywotność> 58%
Plemniki o prawidłowej budowie> 4%
Koncentracja leukocytów peroksydazo-dodatnich< 1 mln/ml

myślę że ta 6cio krotna farmakol.ind.owu
za 3 miesiące akurat będę po-CLO się zalicza?
albo niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia, zobaczmy od kiedy mam wpisane w kartę staranie się o ciążę. myślicie że to wystarczy?że staram się o ciążę od . . .
nasze wyniki nasienia
objętość ejakulatu 2,5 ml
upłynnienie po 30 min.
42 mln plemników w 1 ml

ruchliwość:

postępowy szybki 10 %
postępowy 30 % :no:
drgajacy 10%
nieruchome 50% :baffled:

morfologia
:
prawidłowe 12 %

Witam cię anuszka :-)
Jeżeli chodzi o kwalifikację do programu na podstawie badania nasienia to niestety nie będziecie się kwalifikować gdyż do kwalifikacji wymagany jest......
Jeżeli niepłodność stoi po stronie mężczyzny i jest to udokumentowane minimum rokiem to gęstość plemników nie może być większa niż 3mln/ml a jeżeli niepłodność trwa minimum dwa lata to gęstość plemników ma być między 3-15mln/ml.Twój m ma 42mln plemników w 1ml.
Niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia musi również być udokumentowana minimum rokiem.

Hej..wyniki sie znalazły..nie wiem gdzie były..ale są...
Kasik-nie mam dostępu do wyników przez net.nie mają takich opcji.

byłam tak wkurzona ze normalnie wyć mi sie chciało ze złości.

na podglądaniu wczoraj tak sobie...w jednym jajniku 3x7mm i 2x6mm a w drugim odw2rotnie czyli 2x7mm i 3x6mm.
doktor powiedział ze małe te pechole(6d c i stymulki)...dodał do pergoverisu gonal.

Kasę mi oddali:)

miałam estradiol i progesteron..ale dopiero po wizycie..wiec nie wiem jaki wynik był...
w poniedziałek o 16 znów podglądanie.

no nic...

dziś za to gonal naciągnełam do ampułki i mi tłok wystrzelił i połowa dawki sie wylała...
Pole mówi ze to na szczęscie..wierzę Jej...
nie mam juz siły się przejmowac tak bardzo.
dziś jajniki mnie bolą porzadnie...
wiec tak czy siak sie cos tam dzieje..gdybym miała choć połowę dobrych z komórkami byłabym szczęsliwa...
przy moim LOW RESPONDER to i tak całkiem niezły wynik...

Agusiapiela
który to Twój dzien stymulki?piękne pęchole:)juz gotowe do punkcji:)

Ostatnia edycja:
Hej..wyniki sie znalazły..nie wiem gdzie były..ale są...
Kasik-nie mam dostępu do wyników przez net.nie mają takich opcji.

byłam tak wkurzona ze normalnie wyć mi sie chciało ze złości.

na podglądaniu wczoraj tak sobie...w jednym jajniku 3x7mm i 2x6mm a w drugim odw2rotnie czyli 2x7mm i 3x6mm.
doktor powiedział ze małe te pechole(6d c i stymulki)...dodał do pergoverisu gonal.

Kasę mi oddali:)

miałam estradiol i progesteron..ale dopiero po wizycie..wiec nie wiem jaki wynik był...
w poniedziałek o 16 znów podglądanie.

no nic...

dziś za to gonal naciągnełam do ampułki i mi tłok wystrzelił i połowa dawki sie wylała...
Pole mówi ze to na szczęscie..wierzę Jej...
nie mam juz siły się przejmowac tak bardzo.
dziś jajniki mnie bolą porzadnie...
wiec tak czy siak sie cos tam dzieje..gdybym miała choć połowę dobrych z komórkami byłabym szczęsliwa...
przy moim LOW RESPONDER to i tak całkiem niezły wynik...

Agusiapiela
który to Twój dzien stymulki?piękne pęchole:)juz gotowe do punkcji:)

BLUE-dziś jest mój 8 dzień stymulacji a 9dc.Ja raz tak miałam,że jajniki cały dzień mnie bolały a później to już czasami tak zakuły i martwiłam się,że nie rosną ale na szczęście rosły :-) Dziś miałam badanie na Estradiol i Progesteron ale wynik dopiero w poniedziałek.Blue czy ty też jesteś w Provicie bo już nie pamiętam?

reklama
Do góry