reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
no nie miałam
ja dopiero na początku tej drogi
jeszcze nie jestem pewna od kiedy mam w dokumentach wpisana niepłodnośc lub problemy z zajściem więc muszę to sprawdzić a jak nie to jeszcze trochę czasu musi minąć do 6cio krotnej farm.ind.owu
mam się już zapisać czy czekać najpierw na terminy i wszystkie dokumenty?

Aaa
i jeszcze jedno!też nie mniej dla mnie ważne.
jest jakieś kryterium terytorialne?bo jeszcze nie doczytałam.
mogę się zgłośić gdziekolwiek?czy tam gdzie się leczę i mieszkam czy tam gdzie jestem zameldowana?

Anuszka, możesz wybrać sobie klinikę i nawet przez pól Polski jeździć na wizyty. W tej kwestii nie ma obostrzeń.
W poniedziałek podzwoń po klinikach i zapisz się na wizytę. Nie ma sensu czekać.

za te pierwsze wizyty rejestrujące czy kwalifikujace się płaci
bo gdzieś tu czytałam o jakiś zwrotach kosztów

anuszka
Ja leczę się w InviMedzie we Wrocławiu i mimo, że na przedostatniej wizycie podpisaliśmy papiery do kwalifikacji to i tak musieliśmy płacić za wizytę ostatnią, lekarz powiedział, że następne wizyty i badania będę już bezpłatne, chociaż w zasadzie wszystkie badania chyba już porobiliśmy z własnej kieszeni, my mieliśmy zlecone takie badania: oboje kariotypy, ja: FRAX,ANA I,ANA II,AMH,FSH,przeciwciał przeciw kardiolipinowe IgG i IgM, przeciwciał przeciw antygenom łożyska, przeciwplemnikowe,całą morfologię, homocysteinę, APTT, wymazy.Za badania wydaliśmy spokojnie ponad dwa tysiące. Mój M miał do tej pory dobre wyniki nasienia i jemu nie kazał powtarzać badań.
A co do niepłodności idiopatycznej to jak wspomiałam trzeba mieć potwierdzone 2 lata <35lat.
Trzymam kciuki za kwalifikacje

Cześć dziewczyny:-)
U mnie 4 dzień kucia a jutro podglądanie. Brzucho mnie nie boli, ale za to głowa pobolewa dość często a mi się to nie zdarza. W pt bolała cały wieczór, nie brałam tabsów ale jakoś usnęłam i rano obudziłam się z bólem:baffled:na szczęscie do południa przeszło. I tak co jakis czas mnie pobolewa-to tlye z moich objawów stymulacji.
Martwię się jutrzejszym monitoringiem:zawstydzona/y: co prawda wiem że potrzebny jest jeden zarodek ale jest inna świadomość jak masz po kogo wrócić po porażce. Choć mówię sobie cały czas że we wrześniu będę widzieć piękną betę:tak:

Blue pęcherzyków masz sporo tylko faktycznie małe, wierze że podrosną i będziemy miały dzieciaczki:tak:
Agusia nie słyszałam jeszcze eby ktoś wydał tylko 1000 na leki stymulujące:baffled: wydasz dużo wiecej ale masz też drużynę piłkarską komórek i będziesz miec dużo zarodków.
Ja poprzednim razem za ivf-icsi wydałam 14000 zł plus dojazdy ok 1000 zł. U mnie cene podnosza właśnie leki, bo brałam dużo dawkę - 400 jm menopuru i dołaczył puregon plus orgalutren

Nieważne ile wyda się pieniążków na stymulację ważne jest to aby końcowy efekt był zadowalający :-)Jeżeli byłaby taka potrzeba abym wydała dwa razy więcej to bym to zrobiła bo dziecko jest najważniejsze :-) Miłej niedzieli dziewczynki :-):-)

reklama
Agusiapela, masz rację, że nie ważne środki, liczy się tylko efekt w postaci ciąży. Ale gdyby jeszcze ktoś to zagwarantował, to byłabym wniebowzięta :tak:

Wczoraj pocieszyłam się, że nic mnie nie boli. Że nie odczuwam jajników. No i właśnie. Pocieszyłam się.
Dzisiaj bolą. Dają się we znaki. Matko, jak ja się boje hiperki. Oby jej nie było!!!

Życzę Wam miłej niedzieli

Do góry