reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Niemożna powiedzieć czy jest trudno czy też łatwo bo to na tym się nie opiera.Po prostu jeżeli spełniacie warunki opisane przez MZ to się kwalifikujecie a jeżeli ktoś nie spełnia warunków to zostaje odrzuconym.Sprawdź sobie najpierw czy wasze starania zostaną potwierdzone ponad rocznym leczeniem bo jeżeli nie macie roku to niema sensu iść teraz gdyż zostaniecie odrzuceni a lepiej iść wtedy gdy ten rok leczenia już minie:-)

reklama
no właśnie wiem że może już nie być miejsc
no i zaraz za jakiś czas to sprawdzam czy mam to udokumentowane w jakikolwiek sposób

Dziewczyny a czy przy idiopatycznej niepłodności nie trzeba dokumentować 2 lat leczenia? Nie chce mi się teraz sprawdzać bo piszę z komórki ale chyba tak jest...

Smerfetka -tak masz rację

• niepłodność niewyjaśnionego pochodzenia - idiopatyczna
    • u kobiet do ukończenia 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 24 miesiące
    • u kobiet powyżej 35 roku życia, jeżeli trwa dłużej niż 12 miesięcy

Ostatnia edycja:
pewnie że możesz
w tym roku kończę 31

a powiedzcie mi jaki jest szacowany koszt tych wszystkich wizyt i leków które trzeba wykupić mniej więcej?

czyli jak już sprawdze i zbiore sobie to wszystko to mam dzwonić do którejś kliniki i się zapisać na wizytę kwalifikująca?

To w takim wypadku musisz dwa lata udokumentować.Coś mi się ubzdurało,że masz ponad 35 lat :sorry2:Przepraszam za dodanie latek ;-):-)Wiesz co jak już będziesz miała wszystkie wyniki badań a lekarz nie zleci ci innych badań i zakwalifikujecie się od razu do programu to nie zapłacisz za wizytę :tak:A koszt leków do stymulacji jest naprawdę różny ja myślałam o sobie,że jak mam dobre AMH i resztę badań w porządku to stymulacja wyniesie mnie w granicy 1000-1500zł a jednak nie wyniosło mnie to ponad 3000zł.

reklama
Do góry