reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Miniu skoro lekarz miłaj się z prawdą, żeby nie powiedzieć dosadniej, w sprawie badań do kwalifikacji to może też nie jest prawdą, że nie można podchodzić przed rozpoczęciem procedury prywatnie :baffled:

Kasik w tym akurat sie nie mylił. Jeśli pacjent zapisuje sie do programu to znaczy ze jest gotowy rozpocząć leczenie w każdej chwili.
Paragraf 4 punkt 9 regulaminu, który każda z nas podpisywala.
http://www2.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/regulamininvitro_20130628_zal5.pdf
Nie mam pojęcia czy maja jakieś narzędzia kontroli, czy jest to tylko suchy zapis.

Kotuska może napiszę datami, będzie łatwiej. Od 3-go lutego menopur wieczorem, od 5-tego rano gonaptel, 11-go ostatni menopur wieczorem,12-go ostatni gonapaptyl rano, choragon wieczorem, 14-tego punkcja, 19-tego transfer.

Nika no właśnie zapis zapisem a życie życiem. Jak oni to sprawdzą jak podejdzie się w innej klinice, w innym mieście? W sumie może się też zdarzyć cud i możemy w tym czasie zajść naturalnie w ciążę bo przecież przytulanek nam nie mogą zabronić ;-)

Ostatnia edycja:
Ewelina przepraszam, że tak Cię zdołowałam ale może lepiej być miło zaskoczonym niż rozczarowanym. Życzę, żeby jednak beta w poniedziałek była conajmniej dwucyfrowa :tak::tak::tak:

Smerfeta, Kasik36
wydaje mi się że mam małe dawki
najpierw 4 dni 150j purgon, potem 3 dni 225j puregon, a od dziś 3 dni 300j menopur i w międzyczasie od 7 ds cetrotide

MARZEC:

08.03.2014 ema51 criotransfer - będzie piękny prezencik na dzień kobiet
10.03.2014 genna: wizyta w klinice ,czy to już?
10.03.2014 AniaM81 wizyta usg
10.03.2014 KasiaMakaronik wizyta - USG leniuszka
10.03.2014 anuszka: trzecie podglądanko
13.03.2014 anuszka ? punkcja?
17.03.2014 Anulla28 wizyta kontrolna - przygotowanie do crio
17.03.2014 godz. 19:00 Mada wizyta kwalifikacyjna
18.03.2014 godz. 11:00 Agaawa wizyta kwalifikacyjna Opole
18.03.2014. kasik36 wizyty kontrolne i ustalenie dalszego planu działania (genetyk i gin)
19.03.2014 godz. 14:00 _Infinity_wizyta kontrolna - przygotowanie do crio

Kasik
no może byc ciężko

Ostatnia edycja:
Nika no właśnie zapis zapisem a życie życiem. Jak oni to sprawdzą jak podejdzie się w innej klinice, w innym mieście? W sumie może się też zdarzyć cud i możemy w tym czasie zajść naturalnie w ciążę bo przecież przytulanek nam nie mogą zabronić ;-)

Znam nawet z innego forum dziewczynę, która miała już kupione leki do stymulacji i wyskoczył jej naturalns. Tyle, ze tu nie tyle chodzi o ciążę sama w sobie, a o postępowanie z zarodkami. Tak samo ktoś kto ma zamrożone zarodki z komercyjnych prób nie może przystąpić do programu dopóki nie wykorzysta wszystkich mrozaczkow prywatnie.
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby kliniki w tak delikatnej materii jaka jest tworzenie nowego życia mogłyby mieć wolna rękę w działaniu i nie podlegalyby jakimś kontrolom, rejestrom, raportowaniu itp. Przecież gdyby tak było... Aż nie chce myśleć jakie przekręty mogłyby wtedy wchodzić w grę handel komórkami, zarodkami, nasieniem itd...

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik, Heiza, widzę że nie tylko ja mam taką małą alergie ciążową. Z tym ze ja to wszędzie widzę wózki dziecięce i kobiety w ciąży. Jestem przedstawicielem handlowym i dużo jeżdżę wiec i dużo widzę. Ostatnio jak mi sie znowu zrobiło przykro ze widzę kolejny duży brzuszek to sobie pomyślałam a może ta kobieta tak samo jak my czekała na tą ciąze?.Walczyła latami i w końcu się udało? I aż sie do siebie uśmiechnęłam. Ale faktem jest, że jest mi przykro jak kolejna koleżanka mówi ze jest w ciąży.I wtedy rodzi się we mnie złość, że dlaczego nie ja !!!

Do góry