reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
AniaM przy takiej becie w 10 dpt to w sumie można było się tego spodziewać. Super. pewnie zaskoczenie mega. Teraz dbaj o siebie i 2 kropeczki :-)

Biedna Fasun, czemu to takie niesprawiedliwe jest ??? brak mi słów......

Cześć dziewczyny:sorry2:

Pomału przygotowuję się psychicznie do ostatniego ivf, około 2 tyg okres i zaczynam brać tabletki anty, pod koniec kontrola w klinice, zapewne będę musiała zrobić znowu wirusologię, bo mam z lipca ubiegłego roku, ale pytałam już na Naszym Bocianie na wątku MZ o to czy będą płatne badania i dostałam jednoznaczną odpowiedź że to pokrywa MZ, choć za pierwszym razem klinika wyłudziła ode mnie za te badania to na drugi dzień po kontroli paragonu zadzwoniłam do kliniki i wymogłam zwrot, ale wiem że większość z dziewczyn popłaciła a o zwrot się nie upomniała.

Ania M gratuluję podwójnie, miałaś podanego wzorowego blastusia, nie wiem czy jest jakiś jeszcze lepiej sklasyfikowany, spokojne ciąży i uważaj na siebie podwójnie:tak:

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Ostatnia edycja:
AniaM81 gratuluję Ci z całego serca :tak: to musiała być niespodzianka, podobno przy 5-dniowych zarodkach nie zdarza się zbyt często dalszy podział - super :happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
AniaM wow 2 serduszka, gratki kochana :tak::-):tak: Jesteś kolejnym przykładem, że nawet 5-dniowy zarodek może się jeszcze podzielić :-)

Gizas fajnie, że się odezwałaś :-) Możliwe, że będziemy podchodziły w podobnym czasie :tak: Ja dzisiaj powinnam dostać @ i zaczynam drugi cykl przerwy, kolejna @ około 24 kwietnia czyli trzeci cykl przerwy i od około 21 maja stymulacja. Taki plan a jak go życie zweryfikuje - zobaczymy ;-):-D

reklama
Dziewczyny weszłam przypadkowo na invicta on line a tam jest już od piątku mój wynik mutacji :szok: Miało to trwać 2 tygodnie a już po 5 dniach był. No i tak, w jednym genie coś mi wyszło ale nie kumam o co chodzi, może Wy wiecie?
Detekcja mutacji C677T w genie MTHFR​
heterozygota CT - _Interpretacja:
Stwierdzono genotyp heterozygotyczny C/T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu(MTHFR). Obecność genotypu C/T wpływa w niewielkim stopniu na obniżenie aktywności tego enzymuprowadząc do nieznacznego wzrostu stężenia całkowitej homocysteiny w osoczu. Hiperhomocysteinemiazwiązana jest między innymi z chorobą niedokrwienną serca, miażdżycą, chorobami tętnic obwodowych, udaremi zakrzepicami żylnymi. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 40% pacjentów
heterozygotycznych C/T.

Wyników M jeszcze nie ma.

Do góry