reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik a pamiętasz kto robi punkcje w poniedziałek, wtorek i czwartek? Próbuję zrobić zestawienie:) Może do ostatniej próby uda mi się skompletować cały tydzień transferów i punkcji:-D

a ja znowu mam 03 transfer, mam nadzieję, że tym razem trójka w dacie okaże się szczęśliwa.
Aha i transfery z mrozaczków w Invikcie robią tylko we wtorki i czwartki.

Ostatnia edycja:
reklama
Anulla niestety ja tylko pamiętam te, które ja miałam, czyli punkcja w środy pani doktor dwojga nazwisk, punkcja w piątek Z, transfer w środy profesor :tak:A to ciekawe z tymi criotransferami, ciekawe jak się wstrzelić skoro transfer blastusia powinien być 5 dni po owu :confused:

pewnie trzeba przyjeżdżać na usg co drugi dzień. No ja jestem na estrofemie, więc na szczęście - chyba, nie miałam tego problemu. A transfer miałam możliwość przenieść na wtorek, bo czwartek nie bardzo nam pasował. Także z cyklem sztucznym to chyba w ogóle nie ma problemu. No i jakoś mało chyba transferów jest, skoro mam na 13.15, a poprzednio na 15 z kawałkiem.
No i przy crio chyba nie ma akupunktury, bo nawet nie zaproponowali. Będę się przebierać w korytarzu :dry:

Anulla myślę, że akupunkturę możesz sobie zamówić jeśli chcesz, chyba, że może nie ma anestezjologa po południu:confused: A przebieranie w korytarzu nie jest złe, tzn nie w samym korytarz, tylko w pomieszczeniu przed salą, miałam tak przed każdą IUI :tak:

Cześć dziewczynki!

wrocilam w sobote wieczór z Zakopanego. Niestety musze was rozczarowac! ale nie byłam tam dla przyjemności! tylko w pracy. Mieliśmy organizowana przez nasza firmę konferencje. Wygospodarowalam raptem pól godziny na spacer po krupowkach. Ale i tak było bardzo fajnie. Niestety bardzo cierpiałam we czwartek i piątek, bo dostałam strasznie mocna @. Jeszcze takiego potopu chyba nie miałam. Ale ciesze sie, bo to oznacza, ze czas leci i wraz z następna @ zaczynamy stymulację. We czwartek 1 dc zrobiłam badania AMH i FSH. W ten piątek robimy badania nasienia. A dzisiaj umowilam sie na wizyte do dr na 16- tego, bedziemy juz ustalali leczenie i dostane leki. Wiec bedzie nas sporo osób, które w maju bedą intensywnie działać. Ale sie ciesze, nie mogę sie doczekać:))

AniaM gratuluje MAMUSIU! Pięknie, a jeszcze podwójne szczęście!

Trzymam za wszystkie z Was gorace kciuki.&&&&&

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
03.04.2014 Anulla28 transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Hej dziewczyny ależ tu się dzieje :-) ja imprezowałam w sobotę i cały dzień wczoraj zdychałam :-D kurcze już odwykłam od imprez , ale musiałam trochę odreagować .
Smerfeta boję się że nie zdążę w maju bo jeżeli dostanę jakieś leki np. sterydy tak jak Kasik to muszę brać je przez co najmniej miesiąc, a trzeci cykl powinien mi się zacząć na początku maja, wizytę mam dopiero 14.04, chyba że @ mi pójdzie na rękę :-D i się spóźni :-)
Aniu M81 gratuluję Ci z całego serducha :tak:.
Kasik ja miałam badaną homocysteinę, jest w normie i witaminę B12 też mam w normie za to mutację mam ta samą tylko w genie i kopii czyli T/T nie wiem czy to jest duża różnica w leczeniu :confused:

Nareszcie się doczekałam... są wyniki genetycznej 8.04 musimy się stawić po wydanie wyników i konsultację z profesorem. Teraz zaś strach co tam wyszło.

Magda a jakie badania genetyczne robiliście ?
Ja miała pierwszy transfer robiony w piątek i robił mi Zieliński a punkcję w środę Stencel.

Ostatnia edycja:
reklama
Heiza, kariotyp, ZTF i CFTR.
Bardzo zastanowiła mnie kwestia, że wyniki wydaje lekarz myślałam że będzie można normalnie po nie pojechać. Trudno każda przychodnia ma swoje nawyki ;)

Do góry