reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

wiesz co infinity nie wiem jak to jest tak faktycznie ale z dwóch źródeł słyszałam że bardziej podbija prg duphaston niż luteina - co prawda to opinie lekarzy położników którzy po prostu w przypadku plamień radzą częściej duphaston bo podobno szybciej działa...
ale z tego co się orientuję to też masz 3x1 duphaston...

reklama
Infinity Duphaston nie wyjdzie Ci w badaniach więc jesli bierzesz lutke i jego to tylko wynik lutki widzisz. I tez słyszałam ze szybciej działa dupek ;-)

wiesz co infinity nie wiem jak to jest tak faktycznie ale z dwóch źródeł słyszałam że bardziej podbija prg duphaston niż luteina - co prawda to opinie lekarzy położników którzy po prostu w przypadku plamień radzą częściej duphaston bo podobno szybciej działa...
ale z tego co się orientuję to też masz 3x1 duphaston...

Tak, mam 3x1 i Duphaston nie wychodzi w badaniu krwi więc faktycznie 'realny' poziom PRG jest wyższy niż ten z wyników.

Ale nie zmienia to faktu że masz mniejszą dawkę Luteiny a wynik odrobinę większy, podobno też luteina i Duphaston mają jednak trochę inne wchłanianie i działanie i dawkę dobiera się na podstawie badań kwi czyli raczej dawek Luteiny. Ja w opiniach innych lekarzy nie spotkałam się z podejściem aby PRG z krwi w ciąży mógł spadać poniżej 20ng a u mnie jest na granicy, dlatego tak nad tym myślę ;-)

Kotuska83 wiem wiem ... kiedy biegniesz na betę? :-)

ale dziś się dzieje:) Dziewczyny kciuki za każdą z Was:)
Lady_margot - udanego transferu.
No Kotuska - liczymy na wysoką betę:-D
Smerfeta - nie mam żadnych podrażnień po lutce, tylko wstyd się przyznać, ale ten aplikator mnie przeraża:) Także dalej operuję palcem:-D
Kasik - współczuję, że musisz jechać znowu do tych walniętych bab w labolatorium. Może jak będziesz w piątek w Olsztynie, to w szpitalu zrób wyniki? po południu, a jak poprosisz to po 2-3 godz masz wynik.

Kotuska83 wiem wiem ... kiedy biegniesz na betę? :-)

Krew oddana , wyniki po 12.... A mi się dziś śnił ten lekarz z tego forum TLC , i mi powiedział żebym się nie łudziła, nie kombinowała bo ciąży nie ma..... chyba już ześwirowałam....
PGR bym sie nie stresowała póki jest wszystko ok. Ja miałam rok temu 3 dpt 3 dniowych PGR 77 ng potem 8dpt 15 ng a 10dpt 13 ng a potem juz wiadomo jak to się skończyło mimo ze zwiększyli mi dawki leków i na końcu poziom był 19 ng. Dupka tez wtedy brałam. Teraz nie biorę. Sama lutka w sumie 600 dowciapnie i 3x2 pod język.

Kotuska83 no to trzymamy kciuki :tak:

Co do PRG to bierzesz razem 900 Luteiny i masz bardzo ładne wyniki (wyższe ode mnie) więc nie ma się co martwić. Mi chodził tylko o to że ja przynajmniej tą jedną rzeczą nie chce się denerwować i gdybać później czy to miało wpływ czy nie - chce mieć wynik jak normy przykazują i koniec :-D ;-)

dziewczyny ja to nie kumam tych norm. To dlaczego ja miałam PRG po transferze najpierw 24,0, potem zwiększyli mi lutkę i normy moje były: 612 i 380 ng/ml? co prawda się nie udało i może to był objaw tego? Bo przecież to jest powyżej jakiejkolwiek normy w ciąży. Dziwne :dry:

Anulla28 no właśnie zauważyłam że w Invicta przy wynikach w okolicy 20 zwiększają dawkę i wg. mnie jest to dobre postępowanie. Wyniki miałaś wyższe bo pewnie mocno zwiększyli dawki? Niektóre dziewczyny po zwiększeniu leków miały nawet wyniki powyżej 1000 więc Twoje nie są aż takie duże ;-) PRG w nadmiarze podobno nie ma prawa zaszkodzić.
U mnie - ponieważ jestem na cyklu sztucznym, bezowulacyjnym - nie mam naturalnego, własnego PRG więc pewnie dlatego też wyniki badań są niższa bo to co mam to tylko leki. Dlatego tak tego pilnuje ;-)

reklama
to prawda, jak mi zwiększyli to brałam w sumie 1800 jednostek luteiny - w tym podjęzykowej. To może wynik i tak był niski. Ja też podchodzę na sztucznym cyklu.
W sobotę zamierzam zrobić tylko betę. Ale nie wiem czy na wizytę u lekarza nie powinnam mieć też estradiolu i PRG. Nie wiem co zrobić, bo jeśli beta byłaby negatywna, to odstawiam wszystkie leki i pewnie do lekarza pojadę w czasie @.
Radzicie mi zrobić w sobotę komplet badań czyli beta, estradiol i PRG? Czy jakby beta była pozytywna, to później powtórzyć i zrobić dodatkowo estradiol i PRG?

Do góry