reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Goniab, ja akurat byłam szczepiona na żółtaczkę w 1999 r, ale dr z kliniki nie wymagał tego szczepienia.
Może w gamecie się zabezpieczają i każą się szczepić?! Dla świętego spokoju zrób. Z tego, co pamiętam,
to są chyba 4 czy 5 serii, w odstępach czasowych i wtedy masz spokój na całe życie.

A ja dzisiaj pobiegał zbadać progesteron, chociaż mój dr nie jest zwolennikiem robienia żadnych badan przed betą.
No i wyszedł mi 17,4. wiem, że to jest przy samej granicy i szału nie ma, ale generalnie dobrze, że nie poniżej 8.
Zastanawiam się nad dołożeniem sobie czegoś. I wtedy zrobię ponowne badanie w środę/czwartek.

kwiatuszek wszystkie papiery w klinice wypełniliśmy prof. nam zlecił wtedy wszystkie potrzebne jeszcze badania także nie będę schizować, czekam do 4 września.
gizas może powinnaś zmniejszyć dawkę luteiny ale włączyć do tego duphaston moja lekarka zawsze mówi, że jak się ma coś udać to tylko z duphastonem ale każdy lekarz ma jakieś ulubione leki

Agusiapela kciuki za bete,czekamy na wiesci
Lawendowy bardzo ładny masz progesteron, ja na poczatku ciazy mialam progesteron 21 i mi lekarz z Gamety nie kazał nic brac (ale potem sobie i tak dupka załatwiłam :tak:) wiec ty chyba nie musisz zwiekszac dawek
Malwisia u małej na razie wszystko ok, oby tak dalej :tak: Dobrze pamiętasz że chciałam uciekać z pracy i biore roczny macierzynski a potem do pracy niestety, początkowo marzyłam żeby drugi raz zaciążyć na macierzyńskim ( taka jestem zachłanna na cuda :-p), no ale miałam cc to nie mogę za szybko sie starać o drugie, a z naszym tempem zachodzenia w ciążę to bym chciała starać się jak najszybciej żeby zdąrzyć przed 40stką :sorry2:ale jak się nie uda to trudno...

Pełna_nadziei, to mnie pocieszyłaś :-D
Bo już się zaczęłam martwić, że jest zdecydowanie za niski, bo ciężarówki mi napisały, że miały coś w granicach 40-50.

reklama
Goniab, własnie sprawdziłam wyniki progesteron sprzed transferu i był dużo niższy, bo 2,89.
żeby to człowiek znał się jeszcze na zwiększaniu dawek leków. I tak mamy dużą wiedza medyczna w tym temacie :-)
Chyba się wybiorę na medycynę :tak:

Do góry