reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dzwoniłam do Gamety i niestety zabieg i tak w tym roku już by się nie odbył. Kurczę, chyba ugrzęznę w tym Genesis które znowu zrobiło mnie w jajco. Moje AMH już sobie u nich leży a oni mnie o tym nie informują. Dowiedziałam się tego z laboratorium.

Malwisia a nie możesz pojechać po wynik AMH? Niech Ci dadzą bo przecież i tak będzie Ci potrzebny. Jeśli zaś chodzi o Gametę to fakt, skończyła im się pula przyznana przez MZ, a poza tym w październiku trzech lekarzy wyjeżdża na konferencję na 3 tyg do USA (zostaje 1 lekarz, choć ostatnio widziałam tam sporo "nowych w białych fartuchach"). Mój M zaoferował się, że może z nimi jechać do USA i robić im notatki ;-) Dr Cz stwierdził że fajny pomysł :-D Oczywiście tak sobie żartowali :-D

Jak czytam to co piszecie o klinikach to aż oczy mi wyłażą z orbit. Czytam i nie wierzę, to jakiś absurd!!! :wściekła/y: Ja dostałam już skierowanie na badania hiv etc ale mamy robić zaraz przed rozpoczęciem ivf. Na skierowaniu lekarz napisał "MZ" i powiedział, że za to nie płacimy. Mam nadzieję, że tak dalej będzie... wierzę, że tak bo dr W często dawał mi "voucher" ;-) na bezpłatną wizytę (np wtedy gdy zrobił mi się torbiel)

reklama
Badania są wypisywane na takich specjalnych skierowaniach z MZ jeżeli takie masz to jak najbardziej są bezpłatne.Ja w swojej klinice miałam takie różowe ale zależy od kliniki jak je wypisują

dostałam na tym samym co zawsze formularzu, ale jak panie w recepcji będą miały wąty to będę się licytować :tak: one już chyba są do tego przyzwyczajone bo dziwiły się np voucherom, które miałam od lekarza :-D

dziewczynki kochane mam dylemat a mianowicie zamartwiam się już od paru dni gdyż cały czas bolą mnie jajniki a bardziej kują.Moja wredna @ już mi się skończyła.Będę jutro u lekarza to się dowiem co i jak ale do jutra to ja chyba osiwieję.Mam nadzieję,że to nie jest nic poważnego i transferek mi się nie przesunie.:-(

czyli mam rozumieć że te pieniądze które klinika dostanie za nas od MZ powinna wydać na moje badania, a tak weźmie je sobie do kieszeni tak???

bo teraz to on nie wymagał żeby je wykonywać u nich...

dokłądnie tak...klinika dostaje na kazda pacjentkę pulę z wyznaczonymi czynnosciami w tym badaniami..gdy Ty je zrobisz sama..oni kasę za Ciebie wezma dla siebie.

Darka 85 - ja miałam taką sytuację..bo wiesz..ja tez z tymi zmianami ;)
pytałam-można godzinę przesunać i nic się nie zaburzy...ale ja potem swój zastrzyk owijałam w folię spożywczą i wkładałam do pudełeczka na śniadanie-w pracy do lodówki..a potem niestety ale do kibelka i robiłam w kibelku...jakoś tak sie czułam sama dla siebie bezpieczniej ze o tej samej godzinie biorę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry