reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziewczynki
ja czekam na wynik AMH i wysyłam męża na badanie
w poniedziałek mam wizytę u swojej ginki i potem dzwonię żeby się zapisać na druga wizytę mam nadzieję że kwalifikacyjna do invimedu

mam jeszcze ważne pytanie do was
jak najlepiej interpretować wynik LH i FSH tzn w których dc pierwszych czy ostatnich? pierwsze dc są chyba bardzo ważne prawda? bo mam wyniki i jeden konował patrzył na te z końca cyklu i postawił diagnozę nie patrząc na te z początku cyklu

reklama
Anuszka pewnie zależy co kto analizuje, ale do kwalifikacji ivf i do stwierdzenia jaka jest nasza rezerwa, należy patrzeć na wyniki z początku cyklu - pom 2 a 5dc. Samo LH wskazuje kiedy owulka będzie, i ja LH badałam zawsze w pobliżu owu aby wiedzieć czy już robić iui

Darka, Karusia to kciuki za zapłodnienie i za podział komóreczek, już jesteście blisko :-)

AMH 4,18 ng/ml 1,5

Wartosć oceny ryzyka niskiej rezerwy jajnikowej < 1,5ng/ml odnosi się do 3dnia cyklu.
Wartość 1,5ng/ml jest medialną dla zbioru ustalonego dla n=106, gdzie między 2,5-97,5 percentylem zbiór wartości zamyka się między ND - 10,6ng/ml Nd granica detekcji.
W randomizowanej grupie kobiet o średniej wieku 30lat wartość mediany wynosiła 2,4ng/ml.

Tak mam dokładnie napisane. Po prostu jestem w wielkim szoku.

reklama
karusia, darka 3mam za WAS kciuki :-)

Ja wczoraj miałam podglądanie jajec i... okazało się, że jest ich dużo i są dość małe jak na poziom hormonów, który już jest bardzo wysoki. Jak to powiedział dr "poszły w ilość a nie w jakość". Jestem trochę podłamana bo grozi mi hiperstymulacja :zawstydzona/y:, a wszystko tak łądnie szło, nic mnie nie bolało, dopiero od wczoraj boli mnie brzuch, a raczej jajniki, ale brzuch wzdęty nie jest - jest normalny jak zawsze. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Tak naprawdę wszystko okaże się jutro podczas kolejnenj wizyty. Jeżeli jednak okaże się, że to hiperka to będę miała punkcję normalnie, tyle że pobrane komórki zostaną zamrożone i będą czekały aż ja dojdę do siebie i hiperka minie.

Dziewczyny czy którać z Was była w takiej sytuacji lub coś wie na ten temat - ile cykli będę musiała odczekać aż hiperka minie?

Do góry