reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witajcie,
Odebrałam dzś wypis z laboratorium. Jako rozpoznanie naszej niepłodności po raz pierwszy jasno i wyrażnie napisano ze to czynnik męski. Wiedzieliśmy że jest nie ciekawie, ale nie ż aż tak:-(Niestety dziś poinformowano nas że nasze 3kruszynki obumarły:-:)-(
Niestety w związku z tym w przypadku niepowodzenia musimy zaczynać wszystko od nowa :-(

Mam jednak nadzieję że się uda... Troszkę zaczynam się denerwować. Dziś jest 3dpt , troszkę zaczyna mnie boleć brzuszek , jak na @. Nie cały czas ... momentami. Nie cierpię czekać.Wolałabym wiedzieć czy się udało czy nie, zaszczędziłabym stresu sobie i Mężusiowi i wszystkim dookoła.

p.s mój podany mi zarodeczek był w stadium 8a1 :)

reklama
Karusia przykro mi z powodu Twoich kruszynek:-(, ale najważniejsze, żeby teraz ta, którą masz w brzuszku się przyjęła i na pewno tak będzie:tak:. Tymi bólami brzucha się nie przejmuj, ja też tak miałam :-p 4 dnia po transferze, a 10 dnia betka 162:szok:, więc będzie dobrze:tak:.

Karusia mnie też pobolewa podbrzusze i jajniki, mam już takie upławy mleczne, bolą mnie piersi, kręgosłup i mam podwyższoną temperaturę 37,3, do tego nie mam ochoty na słodycze i bardzo szybko się wzruszam:-). Tak jutro wizyta mam nadzieję, że moja kruszynka jest cała i zdrowa i zostanie we mnie na 9 miesięcy. A Ty główka do góry- będzie dobrze;-).

Dziewczyny z Gamety Kielce, mam pytanie: oprócz badań do programu Wasi mężowie robili badanie nasienia? Mojemu mężowi dr ich nie zlecił i jestem trochę zdziwiona. Płaciłyście za badania do programu? Niby dr mówił, że koniecznie muszę je zrobić w klinice bo sa refundowane ale i tak wolę się upewnić :) aha i jeszcze jedno, kiedy podpisywałyście umowę, przed zrobieniem badań, czy już po odebraniu wyników? Czy do podpisania umowy wystarczy dowód osobisty, czy musi być jeszcze jakiś inny dowód ubezpieczenia? Aha i czy do badań powinnam być na czczo?

mmm... ja dużo Ci nie pomogę bo wszystkie badania robiłam zanim jeszcze klinika podpisała umowę. Część z nich na pewno jest refundowana. Z tego co pamiętam to nie trzeba być na czczo bo to hormony były. Mąż mój musiał zrobić badania, bo dr twierdził, że muszą być aktualne (co najmniej pół roku), płacił za te badania chyba zł. Oprócz dowodu osobistego potrzebny jest dowód ubezpieczenia (książeczka, rmua itp.).

malailoncia myślałam, że w tej chwili dowód osobisty jest dowodem ubezpieczenia, muszę jutro dokładnie dopytać. Mój M ostatnio robił badanie nasienia w marcu, więc pewnie doktor je zleci przy wizycie kwalifikacyjnej. Trzymajcie jutro za mnie kciuki, żebym na tych badaniach nie zemdlała.

Ehhhhhhhhhhhh Mój Emek jutro musi pracować, więc na badania pojedziemy dopiero pod koniec października :( dlaczego zawsze musi sie zdarzyć coś, żeby man pokrzyżować plany? a tak z innej beczki słyszałyście coś na tema tego, że od 2014 być może leki do stymulacji będą refundowane? malailoncia kiedy kolejny criotransfer? dzwoniłaś do kliniki?

reklama
U mnie mija właśnie drugi dzień po transferze, żadnych bóli więc chyba jest ok. Jestem na zwolnieniu, siedzę w domu trochę leżę i kszątam się powolutku po domu. Jutro I weryfikacja czy hormony ok. Ciekawe kiedy maluszek może już się zagnieździ... Trzymam za was mocno kciuki, kto tam w najbliższym czasie testuje?

Do góry