reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Anulla ale Ty przynajmniej w ciąży jesteś :) A ja nie zapomnę jak mi starsza kobieta w autobusie miejsce chciała ustąpić, bo mój brzuch po stymulce wyglądał jak w piątym miesiącu ciąży. :)
Niestety sporo mi jeszcze kilo nabytnich zostało :(

reklama
Kasik, no właśnie poprzednio się nie podmyłam i to może też miało wpływ. No nic, pojadę jutro rano. Myślę, że lutka dopochwowa ma swój wkład w bakterie. Mimo, że ręce umyję zanim aplikuję lutkę, to i tak nie da się uniknąć bakterii.
Olusia, tak po czasie powiedziałam, że jestem w ciąży, to od razu powiedzieli, że jak tylko mnie zobaczyli to wiedzieli bo się zmieniłam. No nic, może na czole mam wypisaną ciążę :-D. Mam nadzieję, że uniknę antybiotyku. Bo jeszcze ciekawe ile jest tych bakterii - opis dość liczne nie bardzo wskazuje na liczbę, więc zobaczymy co wyjdzie z posiewu.

Anulla musisz się podmyć i trochę odsikać do kibelka zanim nasikasz do pojemniczka. To ważne, bo pierwszy strumień moczu wyplukuje bakterie z cewki moczowej.

Anulla poszukaj u siebie gdzie robią najszybciej posiew, w moim standardowym labo czeka sie 5 dni (masakra, szczególnie ze ja miałam zrobi w piatek a oni tylko w dni powszednie pracują ) ale znalazłam w szpitalu labo w którym czasami robiłam badania z krwi i wyniki po godzinie i pani powiedziała ze jak oddam w piatek to juz w sobotę bedą wiedzieli czy cos sie wychodowalo , jeżeli tak to jeszcze 2 dni bi musza wiedzieć co wychodowali, ja tez miałam liczne, dosc liczne bakterie w badaniach a gratis sporo leukocytow, ja brałam urosept i urinal bez antybiotyków , wiec głowa do góry :)

Genna, dziękuję :) ja będę robić w szpitalu. Na stronie jest, że do 5 dni, ale zależy od badania. Lekarz powiedział, że do 3 dni będę miała wynik. Oni też niestety w dni powszednie pracują, ale liczę, że jak jutro oddam, to w piątek będzie wynik. I tak na wizytę idę dopiero 23.10, a sama nic nie będę brać, to wynik akurat będzie na czas:) Mam nadzieję, że nie trzeba antybiotyku:) nie wiedziałam że urosept i urinal mozna w ciąży brać. A to ok:)

No ja badania z krwi i moczu bede robic w czwartek mam nadzieje ze nie wyjda mi jakies bakterie i leukocyty... chociaz podejrzewam ze tak skoro mam infekcje... ale doktorek sie uparl zeby jednak zrobic..hmmm:confused:

Olusia, na pewno wyniki krwi będziesz miała gorsze przez chorobę. W sumie to nie powinno się wtedy robić wyników, no ale jak lekarz kazał to musisz. Ja w klinice dla anestezjologa robiłam jak byłam przeziębiona i wyszło to w krwi, ale oczywiście nie było to jakoś radykalnie odbiegające od normy:) A mocz może akurat będzie ok:) ja nigdy nie miałam z tym problemu, dlatego jestem zaniepokojona, że coś się przyplątało:(

reklama
Kasik rozumiem ze przed transferem.. mojej kolezance gentyk zlecila tylko kariotypy bo powiedziala ze badania mutacji to robi sie jak kobieta juz byla w ciazy i poronila a nie jak nie doszlo do zagniezdzenia...hmm

Do góry