reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
agulla84 - pocieszasz mnie wielce, bo ja nic nie miałam po pierwszej stymulacji i mam wielką nadzieję, że teraz coś będę miała.

Dzięki Hess :* No właśnie tez mnie dziwi (i nie ukrywam, że też martwi) ten całkowity brak jakiejkolwiek suplementacji... Czy ten pierwszy raz musi być eksperymentem na mnie? Jak się nie uda to wtedy się zobaczy? Chciałabym żeby każde podejście było TYM i było na maksa wykorzystane... Ale mnie dziś na rozterki wZięło... Ech... Ale masz rację, postaram się nie martwić na zapas.
Agulla - a Ty bralas suplementy polecane przez lek czy wyczytane na forum? Bo mój lek twierdzi, że nic nie trzeba brać, bo każda z tych "witamin" oprócz pożądanego składnika ma jesZcze róŻne dodatkowe, a i często konserwanty... A w zajsciu w ciążę nie jest to potrzebne i jak najmniej chemii.. No i mam dylemat. Brać czy nie brać? W sumie teraz to trochę pozno. W pon mam punkcje, więc niedługo transfer. Czy w te kilka dni wchloną się te składniki? Czy w razie porażki zacząć brać od początku? Ananasa na pewno będę jadła. Takie witaminy na pewno nie zaszkodza :)

Marcysiaa wcześniej już brałam witaminki femibion natal a teraz dolzylam to co dziewczyny pisały :-) i wiem ze jeżeli kiedyś znowu będę się szykować do stymulacji to napewno będę znów brać zestaw tabletek!

Cześć dziewczyny :)
napiszę króciutko w miarę możliwości :)
Jestem w 9tyg ciąży po ICSI. Pierwsze podejście było falstartem (krótki protokół, nie doszło nawet do punkcji), a wykupiłam wszystkie leki wcześniej. W drugim udanym podejściu lekarz zmienił całą procedurę i szłam długim protokołem z zupełnie innymi lekami.
Teraz do rzeczy: mam do oddania (za dobrą czekoladę:) 4 opakowania cetrotide. Lek do najtańszych nie należy więc szkoda mi wyrzucać. Termin ważności 09.2015.
Jestem z Tarnowa.
Gdyby ktoś był chętny: proszę o wiadomość na priv :)
Dziękuję za uwagę i POWODZENIA!

Dodonka gratki :)

Dziewczyny jezeli chodzi o suplementacje to trzeba ja rozpoczac min 3 miesiace przed punkcja, wowczas mamy pewnosc, ze dziala. Ja zaczelam sie suplementowac w grudniu po tym jak zadna komorka mi sie nie zaplodnila i w polowie lutego mialam 2 zarodki, ktore niestety sie nie zaimplantowaly ale to i tak byl sukces. Po nieudanym transferze znowu wrocilam do suplementacji i w lipcu sie udalo :) Niestety jest to dosyc kosztowne ale czego sie nie robi dla upragnionego szczescia :)

Dodonka gratuluję ciąży.

kasik36 - ja suplementuje się od końca grudnia. Mam nadzieje, ze prawie 3 miesiące wystarcza :)

Cześć Kobitki! No właśnie nie zaczęłam brać czegokolwiek odpowiednio wcześnie, więc teraz podchodZę bez wspomagaczy ;) Olej lninany wczoraj do mnie dotarł, DHEA jesZce nie... Kwasu foliowego mi nie chce lekarz prZepisać, więc kupię sobie jeszcze te suplementy, o których pisała mi Hess. W poniedziałek mamy się stawić w klinice o 9.30 i punkcja.... Zaczynam się stresować, bo nigdy nie miałam żadnego zabiegu, usypiania itp...

reklama
Do góry