reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Dziś odpoczywamy :tak:

Kalendarz

CZERWIEC

05 - ilka_a - pierwsza pozytywna beta!!
06 - DW87 - zadrapanie endometrium
08 - Hess - powtórny posiew, przygotowanie do crio
08 - ilka_a - druga pozytywna beta!!
11 - niebajka - przygotowanie do crio
11 - KasiaMakaronik - podglądanie endometrium
12 - ilka_a - trzecia pozytywna beta!!!
16 - KasiaMakaronik - criotransfer
25 - Madziulka Rz - spotkanie z maluszkiem

Hess - criotransfer
Niebajka - criotransfer

Ostatnia edycja:
reklama
Dw87 tak wykupiłam weryfikacje pierwsza w piątek 5.06 druga 8.06 , trzecia 12,06 nie wiem czy był sens,ale to na uspokojenie mojego sumienia ..a Ty zmieniłaś klinikę czy cały czas w tej samej jestes ?

anika11 - badania (wszystkie) robię zawsze w ALAB - wyniki są w miarę szybko, zawsze przez internet, tylko na HIV musisz sama odebrać. Mają kilka miejsc do pobrania materiału - w tym w szpitalu H. Cegielskiego, czynne całą dobę. (jechało się na betę o 23:00 :D i panie trzymały kciuki, pisząc mi smsa 2h później, że mają dobre wiadomości).
A co do GAMETY - ja miałam krótki protokół, z tego co pamiętam, naprodukowałam 25 jajeczek (mam wysokie AMH), ale tylko 3 z nami zostały (jeden kropek właśnie przekroczył 12. tydzień - kiedy to zleciało!?)

ilka_a - wszystkie kropki z BB za cyfrą to szczęśliwe :) ja co prawda miałam 4BB, le po forum widać, że 1BB też dają radę i zostają z mamą na CAŁE życie:-) życzę Ci spokojnej ciąży i super wielkiej bety za kilka dni!!!!

DW87 - nieważne ile transferów, ważne że ten ósmy będzie szczęśliwy. Trzymam za Ciebie kciuki!

PS: już przekroczyłam 12. tydzień ciąży (liczony z USG). Cholerka, ten czas tak leci, a brzucha nadal nie ma..:-p

OlaSzy trzymaj więc kciuki, będą potrzebne :-) Kurcze , ty już pierwszy trymestr konczysz, czas zasuwa :-) mam nadzieję, że niedługo wszystkie dolaczymy do ciebie, teraz czas na Ilke :-)
Ilka-a, ja nie zmienialam kliniki. Cały czas w Gamecie. Trzymam kciuki za betke piątkową i następne :-)

DW87 - dokładnie, czas zasuwa i to strasznie! pamiętam jak niecierpliwiłam się z transferem, później w oczekiwaniu na betę, serduszko, a teraz to już duży człowieczek we mnie rośnie :-D wg naszych szacunków powinien mieć powyżej 5 cm :-)

Dziewczyny, mam nadzieje, że szybko do mnie dołączycie! Ten stan jest nie do opisania - a każde spotkanie z maleństwem na USG - chwila tak wzruszająca, że chyba w życiu nie wylałam tylu łez jak przez ostatnie tygodnie:-p

OlaSzy, dzieki za info w sprawie badań! ;) orientujesz się, czy mają konkurencyjne ceny? Diagnostyka wypada bardzo drogo, Polna wygrywa, wiec chyba się tam wybiorę.

to juz 12 tydzien?:) wow! ale ten czas leci:) tak pozytywnie zazdroszczę wzruszeń podczas usg, ale cieszę się ogromnie, że tego doświadczasz po długiej walce o Cud:) dajesz nadzieję:) mam nadzieję, że Gameta i dla mnie będzie szczęśliwa i szybko pójdę w Twoje ślady :))

zapomniałam się pochwalic, że zakupiłam dzisiaj książkę ks. Kaczkowskiego "Życie na pełnej petardzie" i przepadłam! polecam gorąco - niesamowicie mądry i wrażliwy człowiek! 18czerwca w Poz będzie spotkanie z nim w ramach promocji ksiązki - idę :)

anika11 - alab wychodzi taniej niż DIAG-diagnostyka i mam lepsze doświadczenia. Panie są delikatne i późnej nie mam siniaków na pół ręki. Do Polnej niestety nie mam cierpliwości, dlatego wolę więcej dopłacić, pójść i zrobić co trzeba zrobić, wrócić do domu i poczekać na wyniki. Pamiętam za to, że wszystkie badania z listy od GAMETY (razem z określeniem grupy krwi i TSH) w ALABie wyszło około 220 zł (a było tam chyba z 7 badań, na HIV, żółtaczki B i C, kiłę i coś jeszcze).
Wiem, ze GAMETA będzie dla Ciebie szczęśliwa. Pracują tam świetni lekarze :)

Hess - nawzajem! Miłego weekendu. Ja właśnie wybieram się nad jezioro:-)

reklama
Do góry