reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna ja rok temu, przed pierwszym ivf też miałam podobnie, @ przylazła w 36 dc a wtedy miałam idealnie 30-31 dni cykl, bo dopiero po ivf porobiły się klocki z moim cyklem.

Gizas, no właśnie psikusa mi robi :) bo miałam antyki zacząć brać i dupa, we wrześniu wypadnie mi cały ten cyrk a moja firma organizuje zawody i będę miała kupe robotyi będę musiała ją prowadzić a tak to w dniach gdzie jest impreza wychodzi mi transfer :/

Gizas walcz o swoje 500zł piechotą nie chodzi !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
podsyłam pomocny i ciekawy link do portalu medycznego dzieki ktoremu mozna szybko i latwo umowic sie do wielu specjalistów https://recepcjamedyczna.pl/jforum/pediatra taki niezbednik w dzisiejszych czasach
yes2.gif

"Tak, te badania oraz badanie grupy krwi, jeśli jej Pani nie dotychczas nie oznaczała, są refundowane, a więc pobierane po zakwalifikowaniu się do Programu i Pani nie musi za nie płacić. Podobnie badania w kierunku HIV, żółtaczki typu B, żółtaczki typu C, kiły orazChlamydii u Pani męża/partnera, o ile nie macie Państwo ich wykonanych w ciągu ostatnich 6. miesięcy."

Dostałam odpowiedź z forum Novum iż są refundowane :-) zarówno moje jak i M:-)
Dziś jadę do ginekologa ze swoimi kłykcinami, dr z kliniki odesłał mnie do innego lekarza, albo gina albo dermatologa, kurcze jakby nie mógł przepisac jakieś maści.... dobrze że tą wizytę mam z pakietu medycznego, bo na nfz to się nic nie da zrobić.
Za wizyte w klinice która notabene była kwalifikacyją tez płaciłam 80 zł, ale miałam USG więc podobno to już jest płatne, ale tego się nie czepaim

Gizas ja też za swoją wizytę "kwalifikacyjna " płaciła i to nie mało 140 zł też miałam USG i badanie, ale jak pytałam w recepcji to kolejna już bezpłatna, gdzie rozpiszą mi leki i porobią badania :)

Gizas...ja też własnie dzwoniłam...i pani ma zapytać kierownika i oddzwonić...
mialam dokładnie tak samo jak Ty...równe 500zł za wirusologię... już po zakwalifikowaniu....
oj..bede ostro o to walczyć:)
zwłaszcza ze jestem low responder i leków do stymulacji mam duzo. juz mi wyliczyła ze ok 2tyś.
Gizas-ja za wizytę kwalifikacyjną nie placiłam nic.tez miałam usg w tym.

Agusiapiela-facet tez musi chlamydie mieć i wirusologię całą.

Ostatnia edycja:
Kurcze widzicie dziewczyny jak to jest niby refundowane ale jak się człowiek nie upomni to skasują. Trzeba walczyć o swoje, każda złotówka się przyda jak nie na leki to już dla dzidzi kupimy coś fajnego :-)

Witam was dziewczynki:-)
Ja dziś dzwoniłam do kliniki w sprawie wyniku z chlamydii i otrzymałam odpowiedź,że już jest i wyszedł prawidłowy czyli nie mam chlamydii a robiłam go w zeszłym tygodniu w środę :-)Moja @ się opóźnia a przez to,że się spóźnia to mogę stymulację zacząć nawet od teraz bo tylko ta chlamydia mnie trzymała.
GIZAS-ja właśnie byłam pewna tego,że te badania są refundowane i ździwiłam się tym jak napisałaś,że za nie płaciłaś ale dobrze,że odzyskasz te pieniążki bo 500zł piechotą nie chodzi :no:
BLUESKY-ty też na pewno odzyskasz pieniążki :tak:
GENNA-mi też @ robi psikusa nie wiem może przez te upały :-(
Pieniążki za wizytę kwalifikacyjną też nie powinnyście płacić bo ona też jest refundowana(ja nie płaciłam) i nieważne czy było w tedy usg czy też nie)
Została nam tylko wirusologia ale na te wyniki czeka się 1 dzień

Do mnie z kliniki nie oddzwonili, ale spokojnie poczekam do wizyty, paragon mam więc musze tę kase odzyskać.
Blue ja już za 6 dawek na 6 dni 225 jm gonalu F wydałam 2160 zł
Agusia super że wynik dobry:-)
Ja zadzwonie po mój wynik może w czwartek, a najdalej w piątek, żeby miec pewność co do zażycia symulantów. Pani w rejestracji powiedziała ze dr zakłada że wyniki będą ok, no moze hiv i żóltczkę czy kiłe można odhaczyć ale chlamydia jest powszechną chorobą wię tego nie powinnien zakładać z góry doktorek.

reklama
mi zadzwonili ze jutro kierownik do mnie zadzwoni. ja mam Gonapeptyl i Pergoveris.
na 6 dni i zapłaciłam koło 1260zł.

u Horaka brałam Menopur i Puregon...no i kwota tam koło 4500za same leki.

Do góry