reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziewuszki , coś zasnąć nie mogłyście widzę:)
naprawdę cieszę się że tu wszystkie jesteśmy, chociaż oczywiście wolałabym abyśmy wszyyyystkie naturalnie zaciążyły, no ale jak to Arłukowicz mówił niepłodność jest chorobą i to się leczy !!!! jak każdą inną chorobę i tak to musimy widzieć!!!!
Malwisia a do którego lekarza trafiłaś? ja jestem z Bydzi ale nie polecono mi tej kliniki i wybrałam Gdynie, czytałam i słyszałam opinie o Bydzi, ale nawet lekarze odradzają, no ale mam nadzieje ze u Ciebie będzie wszystko ok, często wizyty są opóźnione 1-3 h wiec musisz znaleźć czas na czekanie w poczekalni. 3mam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też nie potrafię zrozumieć dlaczego my musimy poddawać się zabiegowi a inne dziewczyny zachodzą w ciąże bez problemu. A w mojej rodzinie nawet te z problemami są w ciąży. Moja bratowa np. @ dostawała czasami raz na pół roku a teraz jest w 3 miesiącu ciąży a z kolei inna znajoma ma endometriozę i zaszła w ciąże przy pierwszej próbie. A my staramy się 4 lata i nic. Ja mam hormony w normie tyle że w tym miesiącu torbiel się przyplątał, a mąż ma kiepskie żołnierzyki. właściwie to ma je straszne. Ruch A 0% Ruch B 0% Ruch C 36 % i Ruch D 64%

Smerfeta - nie czuj się gorsza w żadnym razie. Jak to kiedyś jedna z kobitek pisała - to prostu Bóg szuka dla nas kogoś wyjątkowego. Czasem trzeba trochę dłużej poczekać.
Ja 5 lat temu kiedy zaczynaliśmy staranka miałam jasno sprecyzowane cele. 2-3 miesiące i zachodzą w ciążę. Życie pokazało coś innego. Trafiłam na mądrego lekarza, który poradził żeby zanim mnie będzie badał od stóp do głów, zrobić badania emka. To było jak kubeł zimnej wody. Nawet w najgorszych snach nie przyszło mi do głowy że wyniki mogą być takie - 1,8 mln/ml. Potem było wiele łez, ale trzeba było podnieść łeb i stanąć do walki. Wiele bitew po drodze przegraliśmy (3x iui) ale wojna wygrana :-)
Ps. Też mam 31 lat

Witam was kochane :-)
Mnie @ wreszcie dzisiaj odwiedziła bo już myślałam,że o mnie zapomniała :-)
Jutro zaczynam ze stymulką i trzymajcie kochane za mnie kciukasy żeby pęcherzoli było dużo i ładnie się rozwijały :tak:
Która z was teraz wraz ze mną startuje?

Witaj Malwisia! No pewnie, że przyjmiemy Cie do naszego Grona :-) Nie chcę Cię zniechęcać, ale ja słyszałam, że ta klinika w Bydgoszczy nie ma zbyt dobrych opinii (nawet wśród lekarzy), dlatego ja nie brałam jej nawet pod uwagę i mimo wszystko wybrałam dojazdy do Gdyni. Chociaż na forach jest kilka zadowolonych dziewczyn, którym tam się udało ;-) Mimo wszystko będę mocno trzymała kciuki aby Tobie też sięudało :-)

Agusiapela, trzymam mocno kciuki za pęcherzyki. Niech ładnie rosną.

Smerfeta, nie możesz czuć się gorsza, w żadnym wypadku.
te co nie mają problemu z zajściem w ciążę kochają swoje dzieci mocniej, słabiej, ale na pewno nie aż w takim stopniu, jak my będziemy. Bo nasze dzieci są przecież wymodlone, wyczekiwane, wymarzone.

Miłego dzionka

reklama
Agusiapel to 3mam kciuki za stymulke :-)
Dziewczyny nowe więci dot refundacji, myślę że niektóre z was to zaciekawi , wiem że na pewno martaczi :)

1. diagnostyka preimplantacyjna (PGD) została dopisana do listy świadczeń dodatkowo płatnych, które można wykonać podchodząc do programu refundacyjnego. Pierwszym świadczeniem, jak większość z nas wie, jest oczywiście dopłacanie do mrożenia komórek jajowych, jeśli taka jest wola pary. Dopłata do PGD (jeśli jest to uzasadnione sytuacją kliniczną pary) również jest możliwa u pacjentów podchodzących do programu refundacyjnego. Wtedy za PGD płaci się osobno.

2. jak być może wiecie (z mediów) dziś MZ podało pierwsze podsumowanie działania programu. Wygląda ono następująco:

2915 par- tyle par się zarejestrowało
1875 par- tyle par jest jeszcze przed kwalifikacją
1016 par- tyle par jest już po kwalifikacji
19 par- tyle par zostało odrzuconych z powodu niespełniania warunków kwalifikacji
4 pary- tyle par zrezygnowało z Programu
235 par- tyle par rozpoczęło już stymulację w ramach Programu
2- tyle jest potwierdzonych na ten moment ciąż z Programu refundacyjnego

Do góry