reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
nie...wizyta przed wizytą kwalifikacyjną jest płatna-sama wizyta kwalifikacyjna nie jest płatna i to czytałam też na stronie MZ.
sama za wizytę kwalifikacyjną nie płaciłam..powiedziano mi tylko ze gdybym sie nie zakwalifikowała to musiałabym wtedy uiścić opłatę.

Agusiapiela- we wtorek na bank nie dowiesz się ile jest jajców:) za wczesnie:)ja po 3 dniu mialam chyba 3 małe...dopiero po 10dniu stymulacji mozna było oględnie coś okresclić..bo w 6 dniu stymulacji miałam juz chyba 8-9 pęcholi..ale nadal małe...a w 11d stymulacji juz było wiadomo ze pęcherzyki są dobrej wielkości...

a ja dziś też pierwszy zastrzyk gonapeptylu:)

No ja mam dziś trzeci dzień cyklu a drugi stymulacji.Tak się zastanawiam dlaczego lekarz od razu nie przepisał mi serii zastrzykow do stymulacji tylko na trzy dni?Może chcę sprawdzić jak reaguje na stymulacje?
Dokładnie tak jak piszesz wizyta kwalifikacyjna jest bezpłatna

nie...wizyta przed wizytą kwalifikacyjną jest płatna-sama wizyta kwalifikacyjna nie jest płatna i to czytałam też na stronie MZ.
sama za wizytę kwalifikacyjną nie płaciłam..powiedziano mi tylko ze gdybym sie nie zakwalifikowała to musiałabym wtedy uiścić opłatę.

To ja poproszę o dokładny link do informacji o tym, że wizyta jest bezpłatna.

Ale wąteczek pięknie się rozwinął, cieszę się że ta rządówka w końcu ruszyła, będzie dużo ciąż oj bedzie :-D jeśli moge to będę Was śledziła i trzymała kciuki &&&&&&&
Malwisia widzę że tu się znalazłaś, dawno Cię nie było na forum, trzymam kciuki
Na spotkanie w Bydzi to i ja byłabym chętna :sorry:
Przesyłam fluidki na dobry początek od Nataszki ~~~~~~~~~~~~~~

Pełna_Nadziei, a Ciebie to już wieki nie widziałam :tak:
Zniknęłaś bez śladu z naszego forum. Nawet się ostatnio zastanawiałam, co tam u Ciebie.
No opowiadaj :-)

Pełna dawno mnie nie było bo zbyt bardzo żyłam nadzieją na naturalsa. Ale dziś już wiem że nie jest to możliwe, więc korzystam z szansy, która nam dają.

Dziewczyny ale macie fajnie, że już zaczęłyście stymulkę. Jak ja bym chciała być tak 3 miesiące do przodu hehe i już trzymać w dłaniach test z dwiema grubymi ślicznymi krechami. Wiem,że każda z nas by tak chciała. To czekanie to mnie wykańcza.

Pełna a jak tam malutka?

Dziewczynki moje kochane a ja dzisiaj złapałam doła gdyż doczytałam na necie,że przed stymulacją lekarz powinien zlecić badanie FSH a ja miałam zlecone tylko badanie AMH,które wyniosło 6,01(lekarz powiedział,że AMH jest bardzo dobre).Dwa lata temu moje FSH wynosiło 8,55 mLU/ml a teraz mogła być taka sytuacja,że FSH mogło wzrosnąć a przy wysokim FSH mogę zapomnieć o udanej stymulacji i cała procedura oraz wydane pieniądze mogą iść na daremno :-(
Jestem załamana i dlatego pytanie kieruje do was czy mam rację z tym FSH?
Mam dość dzisiejszego dnia bo boli mnie głowa jest mi niedobrze a jeszcze wyczytałam o tym FSH,ryczeć mi się chce :-(

Lawendowy...wszędzie gdzie czytam jest napisane ze płatna jest wizyta KONSULTACYJNA(PRZED WIZYTĄ KWALIFIKACYJNĄ). szukam tego linku.jak znajdę-wrzucę:)

gdzies kiedys znalazlam taką tabelkę...
było tam napisane ile wizyt jest w dofinansowaniu...

moze dziewczyny kojarzycie tą tabelę?

Ostatnia edycja:
Agusiapela ja się na tym kompletnie nie znam, ale mój doktorek zlecił mi zrobienie FSH, pomimo tego że mam wynik z kwietnia. Musisz być dobrej myśli. Chyba lekarz wie co robi a przynajmniej powinien. Trzymam mocno kciuki.

reklama
Lawendowy...wszędzie gdzie czytam jest napisane ze płatna jest wizyta KONSULTACYJNA(PRZED WIZYTĄ KWALIFIKACYJNĄ). szukam tego linku.jak znajdę-wrzucę:)

gdzies kiedys znalazlam taką tabelkę...
było tam napisane ile wizyt jest w dofinansowaniu...

moze dziewczyny kojarzycie tą tabelę?

Tak Blue ta tabelka jest w,,Program Leczenia Niepłodności na lata 2013-2016''Ja też czytałam,że wizyta kwalifikacyjna jest bezpłatna a nawet panie w rejestracji o tym mówią.Ja nie płaciłam,ty nie płaciłaś czyli jest za darmo :-)

Do góry