reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Ja rozstępy mam masakryczne po pierwszej ciąży, takie geny, ale nie odpuszczam i smaruję się czym popadnie :-D Na ramiona i łydki efektima mama care - z mocznikiem, super wygładza (nawet po depilacji) i sprawia, ze jest gładka jak pupcia niemowlęcia (a też mam problemy z tarczycą i co za tym idzie sucha skórę). Na środek - uda, brzuch i pupę znalazłam super łatwo wchłanialny mus Tołpa, Dermo Body Mum, Krem ujędrniający brzuch, uda i pośladki - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Na twarz kupiłam krem antybakteryjny dla kobiet w ciąży SEXY MAMA Skuteczny Krem Antybakteryjny przeciw trądzikowi i przebarwieniom hormonalnym - Bielenda
A do masowania brzuszka, jak mnie czasami najdzie wieczorem Bio Oil, Bio Oil (Uniwersalny olejek to twarzy i ciała) - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)
Smarowania na godzinę dziennie :-D

reklama
Nineczka Kochana poleciłabyś coś jeszcze do włosów, bo u mnie wszystko zawodzi :). Ja na chwilę przed zaciążeniem zaczęłam stosować kosmetyki z Claren'y i rewelacja tylko z włosami nie mogę sobie dać rady:baffled:

no nineczka-podziwiam-jesteś wypielęgnowana od góry do dołu. A jak ceny tych kosmetyków które podałaś? -pytam z ciekawości nim sama zakupię coś konkretnego.

bejbiszon - ja męczę się z łupieżem, to bardziej efekt tej suchej skóry, niestety szamponu, którego używałam przed ciążą (mega skuteczny i nie drogi - polytar af), nie można używać w ciąży :dry: Mam na głowie siano i żadne maseczki ani odżywki nie pomagają :no:

justyna - małż się śmieje, że kiedyś się z łożka zsunę od tych mazideł :-D Nie wiem, czy coś dadzą w zmniejszeniu rozstępów, ale za to mam gimnastykę poranną i wieczorną i sama myśl, że coś tam robię mi pomaga ;-)
Cenowo najdroższe tołpa - ok 50 zł, i olejek, ok 35 zł. Reszta po "naście", do 15 zł udało mi się każdy z tych kremików kupić. W rossmanie jest fajny dział dla kobiet w ciąży - tam kupuję wszystko. Mają też fajne koszulki rosnące z brzuszkiem (dostałam pod choinkę - super wygodna, antybakteryjna, modeluje trochę ciałko), legginsy, majtki i rajstopy dla przyszłych mam.

Ja w pierwszej ciąży używałam perfecta mama na brzuch i osobno jest na biust, byłam zadowolona prawie brakiem rozstępów, teraz też będę je stosować, i to już chyba czas najwyższy bo czuję swędzenie brzuszka:-D i też kupowałam w rossmanie.

Ja w pierwszej ciąży kapałam się w oliwce dwa razy dziennie smarowałam balsamami przeciw rozstępom. No i któregoś wieczoru szłam spać zero rozstępów (dokładnie się oglądałam co wieczór) a rano po cholernie swędzącej nocy wstałam i szok całe podbrzusze w rozstępach dosłownie w ciągu jednej nocy się narobiły. I to było ok. 34 tyg. W tej ciąży odpuściłam co ma być to i tak będzie. Piersi w pierwszej ciąży w 20 tygodniu gdzieś nabawiły się z mojej winy rozstępów ale urosły zrobiły się ciężkie a mi tak dobrze bez stanika się po domu chodziło:zawstydzona/y:

Ciekawa jestem czy Wasi lekarze zalecają branie witamin od początku czy póki co tylko kwas foliowy. Ja kwas biorę przez cały okres starań-czyli już prawie 3 lata, a witaminki też od początku prenatal complex na przemian z vitamin plus mama z olimpu, do tego magne b6 i co parę dni omega 3.to co mam pewnie wystarczy mi spokojnie do 15 -16 tyg.
Jestem jednak krytykowana przez otoczenie, że biorę już witaminy, a moim zdaniem w zimie mimo wysztko nie da się z posiłami dostarczyć ich tyle ile potrzeba.
Jak to jest u Was?

reklama
Mnie lekarz zapytał, czy łykam jakieś witaminy. Powiedziałam, że tak to pochwalił. Brałam od początku, teraz vita-miner prenatal. Biorę, bo nie jem wszystkiego, początkowo z powodu mdłości, teraz z powodu "odechciewajek" ;-).

Do góry