reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda lipcowych mam :)

Ja używam balsamów Perfecta Mama z Rossmanna. Wydaje mi się, że żadne kremy nie pomogą jak ktoś ma tendencję. Ja nawet jak byłam baaardzo szczupła w LO to cellulitu zero, a rozstępy na pośladkach straszne po prostu. Z wiekiem doszły mi również na piersiach niestety dlatego po ciąży mimo wszystko spodziewam się nowych, a balsam traktuję jako pomoc na swędzącą i suchą skórę :-)

Z szamponów przeciwłupieżowych polecam Selsun Blue do kupienia w aptece, ale jako, że wyszedł mi z domu jakoś 2 m-ce temu nie mam ulotki aby sprawdzić czy w ciąży można używać. Pomagał mi i mężowi dużo bardziej niż Nizoral.

reklama
w pierwszej ciazy do 4 miesiaca lykalam tylko Folik, pozniej do konca Femibion i kontynuowalam z powodu karmienia piersia. W sumie jak zaszlam teraz w ciaze nadal karmilam i bralam Femibion, wiec gin powiedzial, ze ok, niech tak zostanie, bo nie dosc, ze karmie, to jeszcze ciaza, z kazdej strony maluchy ze mnie wyciagaja witaminy (nie odstawilam Kuby od piersi ze wzgledu na ciaze).
Teraz, kiedy maly sie sam odstawil, biore jeszcze oprocz Femibionu magnez i aspargin.

We wszystkich witaminach dla ciezarnych jest kwas foliowy w zalecanej dawce.

w pierwszej ciąży od samego początku używałam Musteli, pod koniec, jakoś w 8 miesiącu przerzuciłam się na olej ze słodkich migdałów (kosztuje parę złotych w sklepie zielarskim) i stosowałam do końca ciąży, zero rozstępów, ale możliwe, że to genetyczne.

teraz używam balasamu dla ciężarówek z Rossmana (taki różowy) zamiennie z oliwką Hipp i ogólnie do pielęgnacji ciała mam kosmetyki Pat&Rub, super się sprawdzają i polecam, choć do tanich niestety nie należą.

Hej mamuśki rossmann króluje hehe ja też używam kosmetyków z tego sklepu na rozstępy używałam oliwki babydream i nie mam żadnych nowych teraz też ją kupiłam. :tak:

hehe, sama się z siebie śmieje :-D jak zawsze czytam i piszę do Was z telefonu, to dzisiaj dorwałam się do komputera i chyba będę wszędzie pisać :-D:-D:-D

ja póki co maziam się oliwką johnsona w żelu, bo brzucho rośnie i ciut już skóra swędzi, a na święta dostałam serię dla mam z pharmacerisa. ale, od czwartego mca można używać, ha, a kiedy jest ten 4. msc? wiem że są różne szkoły i każda liczy inaczej, ale już się pogubiłam kiedy się zaczyna...

ja brałam też femibion, ale cena mnie powaliła, zwłaszcza, gdy starania ni nie dawały, potem kiedyś nie było go w aptece, to kupiłam vitaminer prenatal (ma 400ng), a potem lekarz polecił pregna plus - kwas foliowy, witaminki i kwasy omega 3. a ten też drogi, a że się skończył, w aptekach nie umiałam chwilowo znaleźć, to znów vitaminer biorę :)

reklama
Ja nie wnikam, od którego miesiąca można. Brzuch zaczął mi rosnąć szybciej, więc szybciej włączyłam te kosmetyki. Wolałam nie smarować się już wcześniej używanymi, mocno pachnącymi balsamami z dodatkiem wielu substancji aktywnych.

Do góry