reklama

Zdrowie Naszych Dzieci

Teraz jade do dziadkow i chce wypoczac, takie mam plany ale roznie z dzieciakami bywa :-)
Darek zostaje wiec moze on podejdzie do tej kobitki i sie wypyta na spokojnie co i jak.
Dobra spadam, zaraz Majcik wstanie i smigamy na dwor bo woda na trawie sie grzeje w dwoch basenach, kurcze jaka dzieciaki maja radoche :-):-):-)

reklama
dzieki za rady :) ale nie wiem czy mala wypije taka kwasote ... :)
ale przeczytalam gdzies na internecie ze dobra jest woda z miodem na czczo przygotowana poprzedniego dnia ... no i oczywiscie suszone owoce i jogurty ... mala je jogurty codziennie od dawna ... moze jej kupie deserek z suszonych sliwek ? przez jakis czas miala tez awersje do jablek ... moze znowu sie przekona ... musze tez pomyslec o zmianie diety ... wprawdzie nie je zle zle zawsze mozna cos udoskonalic .. zamiast chleba zwyklego - razowy ... zamiast makaronu czy ryzu - kasza (mala uwielbia gryczana z sosem) ....
no i przede wszystkim wiecej picia bo wydaje mi sie ze mala pije za malo ...

nie chce przechodzic drugi raz tego co dzisiaj w nocy jak mala sie az prezyla bo nie mogla sie zalatwic ... cale szczescie sie udalo i mogla dalej spokojnie spac ...

Podobno szklanka wody przed snem i po przebudzeniu dobrze robi.
Ja jak Vika byla mala podawalam jej herbatke ulatwiajaca trawienie Hippa.
No i masz racje ze trzeba wiecej pic w ciagu dnia

Idzia no my walczylismy z zatwardzeniami przy podawaniu zelaza. Ja osobiscie polecam nektar sliwkowy z Hippa albo deserek sliwkowy tez z hippa. Co do wody z miodem to wiem ze moja kolezanka miala problem z wyproznianiem po porodzie i gin wlasnie polecil jej pic na czczo wode z miodem.

to zależy od organizmu. Na mnie woda z miodem w ogóle nie działa
Ale taki kompot z suszonych śliwek juz tak. I nawet całkiem niezłe
A może te activie i inne takie jogurty? Nie wiem, nie testowałam.
U nas kwaśne zupy sa często, bo my uwielbiamy, więc wypicie wody z kapusty to żaden problem.

u nas kwasne zupy to tylko ja :)
mala je danio codziennie lub 2 danonki - ale moze kupie jej ta activie ? na mnie wprawdzie nie dzialala ale moze na nia ?
wybieram sie dzisiaj na zakupy spozywcze to popatrze co tam mam do wybory ... wiem ze jest deserk sliwkowy gerbera ale poszukam tez hippa i zobacze ... mam nadzieje ze uda nam sie bez zrodkow chemicznych ...

reklama
Activia u nas nie dzialala, ale jesli Kamilka lubi jogurty to chyba z bakomy jest jogurt ze sliwkami i ziarnami zboz bardzo smaczne. Moze jej zasmakuje.
A z ta woda na czczo to Maks jak byl maly to mial zatwrdzenia po sztucznym mleku i babcia mu dawala wody.
Moze narazie odstawcie te danio i danonki i moze kup jej jakis kefirek albo maslanke do picia, teraz sa rozne smaki. U mnie dzieciaki zawsze po nich robia kupke. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry