reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Witam dziewczyny!
Moja malutka ma zdiagnozowany wylew do mózgu 5 mm II stopnia. Więc co chwila biegamy po lekarzach, a dostanie się do specjalisty w Polsce to koszmar jakiś!!!!!! Do neurologa staram się ją zapisać i ciągle słyszę "po nowym roku"!!! A ona musi być jak najszybciej rehabilitowana żeby ten wylew się wchłonął:-( Koszmar!! No nic, we wtorek wizyta u neonatologa. Ciekawe co powie. Nie wiem po co ta wizyta jak neurolog nam potrzebny, ale kazali w poradni neurologicznej najpierw iść tam więc idziemy.

Wiecie może czy do okulisty trzeba mieć skierowanie?

Dodatkowo ja walczę z gorączką u siebie niewiadomego pochodzenia :-( Nie jest łatwo.
a skąd ten wylew? to groźne? kurczę no dostać się do specjalisty to jakaś porażka :wściekła/y: może idźcie prywatnie jak to takie pilne?
a co do okulisty to nie wiem czy potrzebne skierowanie, bo my idziemy prywatnie!do ortopedy potrzebowaliśmy mieć skierowanie od pediatry

reklama
Jesli chodzi o goraczke to ja mialam wczoraj 39 i roslo, maz wezwal pogotowie, zeby mnie nie ciagac po szpitalach z malym, bo musze go karmic. przyjechali dali zastrzyk na obnizenie temp i nospe i jak reka odjal. tylko trzeba obserwować wydzieline z pochwy i brzuch

nie wiem jeszcze skąd bo nie byłyśmy u neurologa :-( Dopiero pod koniec miesiąca idziemy. A wykryli przypadkowo bo w szpitalu robili dodatkowo (jakaś akcja była) usg główki. No i wyszło, bo objawów jako tako żadnych nie miała. Trochę niby mniejsze napięcie mięśniowe ma ale u wcześniaczków ponoć to się zdarza. Jak się więcej dowiem to będę pisać.

ja mam skierowanie do okulisty bo Helenka ma wylewy dosiatkowkowe troche mam przez to zalamke bo juz w szpitalu ja leczyli i nic to nie pomoglo teraz caly czas zakrapiamy jej oczy ale jezeli to sie nie poprawi to bedzie musiala miec jakis zabieg laserowy :-(
witamine D kazali mi w szpitalu dawac od poczatku a pediatra na wizycie patronażowej powiedziala ze od trzeciego tygodnia :sorry:ale niby jak juz daje to nic sie nie stanie bo w tym Vita-D czy jak to sie nazywa (takie kapsulki) sa jakies mikrodawki

nie wiem jeszcze skąd bo nie byłyśmy u neurologa :-( Dopiero pod koniec miesiąca idziemy. A wykryli przypadkowo bo w szpitalu robili dodatkowo (jakaś akcja była) usg główki. No i wyszło, bo objawów jako tako żadnych nie miała. Trochę niby mniejsze napięcie mięśniowe ma ale u wcześniaczków ponoć to się zdarza. Jak się więcej dowiem to będę pisać.

takie wylewy sa czeste u dzieci a drugi stopien to z tego co pamietam to nie takie grozne
a o jaka rehabilitacje chodzi bo znam kilkoro dzieci ktore mialy cos takiego i trzeba bylo to tylko kontrolowac

jeszcze nic nie wiem :-( Do rehabilitanta zapisana jestem dopiero na styczeń :-(

A do okulisty musimy iść, bo malutkiej strasznie oczko ropieje. Muszę przemywać co godzinę średnio i całe zaklejone ciągle :-(

Dziękuję za podpowiedzi!

reklama
Do góry