reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zdrowie naszych maluszków ( kolki i inne dolegliwości)

Ja od zawsze zdrowo staram się gotować. Nawet vegety nie używam tej sztucznej tylko naturalną. Żadnego glutaminianu. Zawsze po nim głowa mnie boli.
Nie serków nie je ale słodycze lubi.Niestety mama bardzo mało pozwala. staram się żeby jadł owoce,warzywa.
Żałuję że soków które robię nie chce pić.

reklama
gosiulk ja nie wiedzialam ze jest naturalna vegeta, myslalam ze wszystkie sztuczne. a jaka to?
ja zuplnie nie uzywam takich rzeczy, bo wlasnie chemia...

Nie nadrobię, zrobię to później, ale widzę że o odrobaczaniu.

Byłam dziś z mamą u Miłka lekarki - ma bardzo dobrą opinię i dostać się do niej graniczy z cudem, mimo że przyjmuje codziennie.
W każdym razie pytałam o to odrobaczanie bo mama ostatnio zapomniała. I powiedziała że absolutnie nie jeśli nie ma konkretnych wskazań czyt. robaki ;-). Niszczy się w ten sposób florę bakteryjną, bo mimo że te leki "przelatują" przez przewód pokarmowy to nie są na niego obojętne.
Zwierzęta owszem, odrobacza się dwa razy do roku, dzieci absolutnie nie. Ciekawa jestem co moja pediatra o tym sądzi.

ech napisałam maila i wyszłam ze strony..
a wiec po krotce:
Dlaczego warto walczyć z pasożytami?

Dr pediatra Irena Wartołowska prowadziła Poradnię Alergologiczną dla dzieci z województwa warszawskiego.
Na obserwowanych 1748 dzieciach poczyniła spostrzeżenia, że metabolity pasożytów są głównym alergenem uczulającym ludzki organizm.
zdroworodzinni: Irena Wartołowska - Metabolity pasożytów a astma

U nas jaja w kale wyszły i po podaniu środka apetyt wrócił ze zdwojoną siłą, po 3 tygodniach miałam powtórzyć a ze mały był chory nie zrobiłam tego wiec rowno po 3 tygodniach znowu mamy powtorkę z niejedzenia.

Ja juz chyba przestanę czytac net bo z tego co się dowiedziałam odrobaczyć nie jest tak łatwo dziecko. Jestem załamana po prostu. A wizja ze na wszystkim są robale mnie przeraża :-D
i rzeczywiście tendencja do propagowania słow ze dziecko musi miec stycznośc z bakteriami jest słuszna ale nikt nie wie ze bakterie to pikuś, gorzej z tymi robalami, które mogą wyniszczyć organizm.

EDIT...mały jeszcze spi a ja zamiast sprzątać czytam i sikam ze smiechu
http://forum.gazeta.pl/forum/w,86962,123726656,,sprzatanie_wspomozcie.html?v=2

jakbym czytała o sobie.

Ostatnia edycja:
dziewczyny mamy chłopaczków, podpowiedzcie jak łapać siuśki u maluszka ? Planuję wziąć Wojtka na kolana w łazience, siąść na wannie i czekać z kubeczkiem.Polewać go ciepłą wodą, czy odkręcić kran ? Coś działa ?
Mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż przy Ali. Nie chce woreczka używać bo zależy mi żeby bakterie wyszły prawidłowo.

reklama
oj u mnie to cuda na kiju, ciezko bylo bardzo
Parę razy mi sie udało w umywalce. Leciała cieniutkim strumieniem woda on nóżki w umywalce, w sumie w tej wodzie a dupka oparty o brzeg umywalki, plecami o mnie. Jest taka metoda z garnkiem tez ze chłodny garnek stawiasz do góry dnem i na to stópki. Raz zadziałało. A kiedy łazilismy we dwoje. A. nosiła a ja z siusiakiem w jedenj ręce a kubecziem w drugiej, bo jak ma byc jałowy to musi byc z odciągniętym napletkiem zrobiony niestety.

Do góry