reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

zespół policystycznych jajników

reklama
a do mnie dzis przyszla @ ehhh biore luteine i mialam brac 10 dni, ginekolog powiedziala, ze jakbym 8 dnia dostala @ to przerwac. Dzis 6 dzien brania luteiny nie wiem co zrobic :-( poza tym po pierwszej tabletce luteiny mialam jakies plamienia ehhh

Dziewczyny mój Krzyś ma już miesiąc a w styczniu idę do lekarza sprawdzić czy PCO powróciło po ciąży...
Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!! Mam nadzieję, że już niedługo zobaczycie upragnione dwie kreseczki na teście:tak:

Stosunek lh do fsh powinien być sprawdzany w 3 fazach cyklu (faza folikularna, owulacyjna i lutealna) z tego względu, że w pierwszej fazie może ci wyjść w normie a w drugiej już nie (ja tak miałam) i do tego zrobić badania hormonów (prolaktyna, testosteron itp.).
nie musicie mieć wszystkich objawów żeby mieć PCO - mnie wyszły pęcherzyki na jajnikach, czas oczekiwania na miesiączkę coraz bardziej się wydłużał i niestety waga:eek: I to czy "mało żresz" (jak tu kto napisał) nie pomaga. Niestety ciężko się chudnie mając PCO - trzeba włożyć w to baaardzo dużo wysiłku.
Któraś z was tu pisała, że lekarz chciał czekać na miesiączkę - największa głupota jaką słyszałam - przy PCO czas oczekiwania na @ się wydłuża aż w końcu miesiączka zanika i wtedy dopiero zaczyna się problem:dry:

Wiolu dzięki za Twoja histroi, takie happy endy napelniaja nas optymizmem i nadzieją.
Napisz czy brałas jakies leki, stymulowalas owulacje?, bralas zastrzyki na pekniecie pecherzyka? na podtrzymanie cos? No i jak dlugo sie staraliscie i jak mozesz to ile masz lat. :)

reklama
Do góry