reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zespół policystycznych jajników

nie rozumiem tylko ze te testy paskowe co mam mialy byc niby od 10mIU a slabo pokazuje ze na zdjeciach ledwo widac a ten elektroniczny jest niby od 25mIU i pokazlo dodatni:eek: no zaczynam wlasnie zastanawianie czy sobie cosik nie wmowilam normalnie no

reklama
ty już sobie nie wmawiaj ;-) na opakowaniu można napisać wszystko a w praktyce się okazuje co ma na prawdę większą czułość :tak: a dużo masz tych testów paskowych?

Cześć dziewczyny, starania o pierwszą dzidzię rozpoczęłam w lipcu ubiegłego roku. Niestety po drodze okazało się, że mam zespół policystycznych jajników :( Jak długo się starałyście zanim ujrzałyście dwie cudowne kreseczki? Jak się leczyłyście? Na jakich lekach Wam się udało?

witam aga27:-) trafilas idealnie do nas my tu powiewamy optymistycznie fluidkami ciazowymi. ledwo tu zawitalam i drugie cyk-pyk i jestem w ok 3 tyg ciazy :-D o pierwsza dzidzke staralam sie 3,5 roku ale to tez tak czlowiek malo wiedzial co gdzie kiedy policzyc owu przy nieregularnych cyklach i bez lekow...wiec jak taka ciemnota troche;-):zawstydzona/y:ale treaz lepiej sie przygotowalam szczegolnie psychicznie ze jak nie w tym roku to w nastepnym i prosze mam:tak:

kasia natka no mialam ich 30 w sumie zamowionych....zostalo ok 20 testow....ale tak sobie mysle ze moze gosciu sie pomylil jak pakowal na wysylke albo lezaly gdzies w zlej temp czy cos:confused2:

aga_27 a lekarz co ci wog wogóle zalecił???

Najpierw dostałam samą luteinę, potem dołożył mi CLO (1 raz dziennie 1 tabl.). Nic nie wyszło, owu nadal nie było. Dostałam więc Cyclo-Progynovę (wczoraj monitoring i doopa). Mam z nią ustalone, że w następnym cyklu wrócimy do CLO (tylko do większej dawki). Jeżeli nadal nie będzie owu to da mi skierowanie na laparoskopię.

A Wy jak byłyście leczone? :)

Aga_27 my staraliśmy się rok z haczykiem. Brałam luteinę na wywołanie @, kwas foliowy tak zalecił lekarz. A sama brałam oczywiście za wiedzą lekarza Castagnus, kwasy omega3 i falvit

no to poszla i kupila test elektroniczny TAMTADADAM!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

GRATULACJE :-):-):-) chodzę tu a tu takie wieści :-) masz pierwszy skan na dwa dni przed moją datą :-) ale nasze dzieci będą z jednego roku :-)

Agusia8426
dawno Cię nie widziałam :-) tak ci zazdrościłam ( oczywiście pozytywnie ) jak napisałaś że jesteś w ciąży a tu się okazuje że my w jednym miesiącu :-D jak się czujesz?? i kto tam u Ciebie siedzi??

Aga_27 no chyba lepiej trafić nie mogłaś bo my prawie wszystkie w ciąży :-) wiec jak widzisz da się :-) trochę wiary i dużo pracy ;-);-);-)

reklama
takze kazdej tu sie udalo predzej czy pozniej zaciazyc :tak: szkoda ze ja wsumie dopiero od niedawna tu zagladam :zawstydzona/y: ja pamietam tylko ze jak staralismy sie o amelke przyszedl moment ze sex stal sie tzw mechaniczny bez polotu.... ile by sie czlowiek nie staral o dzidzke lat czy mcy chyba najwazniejsze to nie doprowadzic do tego ...ja mam czasem wrazenie ze przez to nam tyle czasu zajelo bo jak przestalam tzw chciec juz ciazy i sie poddalam to zobaczylam dwie krechy na tescie :-)

Do góry