reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zielona Góra i okolice

a czy w zg sa jakies tanie sklepy lub hurtownie z artykulami dzidziusiowymi?? bo powoli musze zaczac sie rozgladac bo to duzy wydatek i na jeden raz nie podolam..musza\e powoli komplementowac ta wyprawke....bylam w przylepie (hurtownia) ale ceny bardzooo wygorowane...

reklama
Ho, ho - dziewczyny się rozpisały... :-D

A w Sulechowie dawali maluchom pampersy Bella i dla mnie one bardzo odpowiadają. oryginalny Pampers wogóle mi się nie sprawdza. Ewentualnie Huggies.

a ja po dzisiejszym szczepieniu sie pochwale :-)

Na wyjściu ze szpitala - 4650
Tydzień później - 4850
jak miał 6/7 tygodni - 6000
A jak miał 12/13 - 7000
Teraz jak ma 19/20 - 8100

I już nie będę narzekać :-D

Dori - martwię się o Ciebie!!! Nie ma Ci już 4 dni... odezwij się, jak możesz...

Mysza - jeszcze nic mi nie mówią te notowania wagowe, ale niedługo zacznę śledzić tabele:) Zakładam, ze Miki rośnie wzorcowo!

Hej to oznacza że mój facecik ładnie przybiera na wadze :-D

Spokojnie Oleńka będzie mniejsza:-)

A 8 kilo oznacza że teraz nosze około 20 razem z wózkiem :-D na drugie piętro :-)

I sie cieszę że wózek mam leciutki

Mysza - Ty siłaczko;) Ja zakładam, ze wózek będzie zostawał w garażu, albo w klatce na dole, tylko nie wiem, czy dziecię wtedy lepiej wnosić w gondoli/foteliku, czy po prostu na ręce, wtedy dużo mniej do noszenia;)))

Kaska - cofnij się o kilka stron, kilkakrotnie była mowa o sklepach dla dzieci w ZG. Ja wczoraj zrobiłam udae zakupy w hurtowni ABC przy Osadniczej; sprzedają tam też w detalu, a ceny przystępne - np. ręcznik z kapturkiem 80x80 100% bawełna - 20 zł, przewijak - 40 zł, duży wybór ubranek polskich producentów - od 4 zł. za sztukę. I znalazłam tam też podkłady do łóżeczek, nie chciałam ceratek, żeby była przepuszczalność powietrza i kupiłam - z jednej z strony guma, z drugiej frotka, chyba po 14 zł. I bardzo życzliwa obsługa. A zrobisz tam kompleksowe zakupy - z łóżeczkiem, pościelą i wózkem włącznie, no chyba, że część rzeczy chcesz używanych. Ja tak mam - sporo zakupów na Allegro i nowych i używanych i uzupełniające właśnie w ABC. Wcześniej byłam w kilku innych sklepach to ceny powalające... ale wczoraj pozwoliłam sobie na pluszaka z bijącym serduszkiem, tak strasznie mi się spodobał i kupiłam w Ono. A prosto ze Stanów przyjedzie zamówiona również wczoraj wanienka:) I to już będzie koniec większych zakupów, jeszcze kilka gadżetów aptecznych i wyprawka dla Oli gotowa.

Dziewczyny - jakieś propozycje na fajne spędzenie deszczowej niedzieli?? Co dzisiaj robicie?

super w takim razie uderze na ta osadnicza:) a lozeczko juz mi sie trafilo--uzywane ale w stanie idealnym z pieknymi ochraniaczami i dwoma kompletami poscieli---i to przepieknej za 250zl:) od dwoch dni mam strasznego dola...mam ochote siedziec i plakac...musze jechac do urzedu bo okazalo sie ze musze sie zarejestrowac zeby byc ubezpieczona razem z dzidziusiem...jestem taka zmeczona.....

a jesli chodzi o wage dzieci to dzis widzialam 10 miesieczna dziewczynke ktora wazyla 5 kilo.

Witam zielonogórskie Mamy,

jestem z Zielonej Góry, tu mieszkam i pracuje. Tu też pewnie rozgości się moja dzidzia :-) dziś jesteśmy w 14 tygodniu. Jeszcze możemy się poruszac, więc gdyby jakieś spotkanie to..;-)

reklama
Hej
Witaj Fanaberią :-)
Ze spotkaniem jest kłopot bo dziewczyny nie mają kiedy :-D

Ale zawsze można coś wykombinować :-D

Napisz coś więcej o sobie - z której części Zielonej Góry jesteś :-)

Do góry