reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zielony język

chelsea22

Zaciekawiona BB
Drogie Mamy,

W weekend odkryłam ze moja 3 tyg córeczka ma zielony język, taki zielony nalot, poszłyśmy do lekarza (w UK mieszkamy) i powiedział ze to infekcja jamy ustnej, normalne u niemowlaków i przepisał Nystatin w kropelkach. wziął wymaz ale wyników nie ma jeszcze.
Stosuje 5 dzień i żadnej poprawy nie widzę. Mała ma apetyt - karmie piersią i uzupełniam Mm bo nadal jest głodna.
Nie ma gorączki ale strasznie mnie niepokoi ten język.
Próbowałam to zetrzeć delikatnie pieluszka z materiały muślinowa ale nic nie dało. Smaruje język pędzelkiem i wpuszczam jej kropelki.

Któraś z mam ma doświadczenie z czymś takim? proszę o podzielenie się doświadczeniem. Martwi mnie żeby cos gorszego się z tego nie zrobiło.
Pozdrawiam

Załączniki

• E5EF3787-12BD-4515-9CEC-340F2C750640.jpeg
    E5EF3787-12BD-4515-9CEC-340F2C750640.jpeg
    38,1 KB · Wyświetleń: 1 027
Ostatnia edycja:
reklama
Nie jestem lekarzem, ale trochę to wygladajsk grzybica...?
Koleżanka miała grzybice sutków i jej syn miał właśnie w buzi- zmiany wyglądały na bardziej żółtawe, ale nie dam sobie ręki uciąć:(

Dokładnie,to jest grzybica. Ty karmiąc piersią przenosisz też na sutki,więc powinnaś smarować je czymś przeciwgrzybiczym.

Do góry