reklama
Kejcik
Fanka BB :)
a jestes w stanie podać jakieś przykłady przypadków gdzie nifty dało fałszywy wynik?Nifty to też badanie statystyczne i coraz więcej dziewczyn skarży się że płaciły po 2 tysie za badanie a później okazywało się że wynik fałszywy. Broń Boże nie mówię, że u Ciebie tak będzie, tylko żeby trzymać rękę na pulsie![]()
Lady Loka
No takim ksiązkowym przykładem jest konto na ig wyjatkowa.hania, gdzie nifty pokazywało ZD, a finalnie urodziło się dziecko z t21. Tam wprost było mówione, że praktycznie nie ma szans na dostanie rekompensaty finansowej za błąd w wynikach.a jestes w stanie podać jakieś przykłady przypadków gdzie nifty dało fałszywy wynik?
SzklanaKulka
Znajdź na FB grupę „badania w ciąży: usga jestes w stanie podać jakieś przykłady przypadków gdzie nifty dało fałszywy wynik?
Prenatalne, genetyczne, amniopunkcja, pappa, terminacja”.
Przykładów nie podam bo czytam se tą grupę na bieżąco i często widzę albo posty albo komentarze z takimi przypadkami. Zresztą trudno żebym znala na pamięć kto jaki przypadek miał. Trzeba wejść i sobie pośledzić.
Kejcik
tę historię znam ale to jest jeden przypadek, już któryś raz czytam, że „często wychodzi źle” dlatego ciekawa byłam innych dowodów ale odpowiedź w sumie taka jak się spodziewałamNo takim ksiązkowym przykładem jest konto na ig wyjatkowa.hania, gdzie nifty pokazywało ZD, a finalnie urodziło się dziecko z t21. Tam wprost było mówione, że praktycznie nie ma szans na dostanie rekompensaty finansowej za błąd w wynikach.
SzklanaKulka
Ale oczekujesz że ja będę pamiętać wszystkie przypadki i jak ktoś będzie chciał to zacznę sypać nimi z rękawa? Idź na grupę, kliknij lupkę i wyszukaj. Nawet są ankiety ile dziewczyn miało fałszywie pozytywny/negatywny.tę historię znam ale to jest jeden przypadek, już któryś raz czytam, że „często wychodzi źle” dlatego ciekawa byłam innych dowodów ale odpowiedź w sumie taka jak się spodziewałam
crainte
Ooooo, moja droga.... ja miałam 1:32 i mam zdrowego trzylatkaCześć, czy miała któraś z Was wynik pappa <0,5 mom i beta hcg >2,52 mom i wszystko skończylo się dobrze? Ja mam pappa 0,498 mom i beta 2,626 mom. Ryzyko trisomii 21 wyszło mi 1:1258. Zrobiłam felia test ale w oczekiwaniu na wynik szukam podobnych historii..

Ważniejsze jest usg niż ten test, tak jak ktoś pisał, patrzy się na całość. A internetu się nie czyta, bo bez sensu, każdy przypadek jest inny i nie ma co się nakręcać. Najlepiej słuchać wyłącznie lekarza i jego brać pod uwagę.
reklama
JaU mnie biochemia była fatalna, USG dobre, ryzyko ZD 1:8, trisomii 1:15 i 1:31 (już nie pamiętam do której który wynik), zrobiłam nifty i zdrowe dziewczę rośnieteraz już jestem w 6 miesiącu.
Nie martw się na zapas![]()