Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Kinia....9 dni przed terminem to teoretycznie mozesz juz byc na macierzynskim.... ;D...z tego co wiem po 38 tyg . gin. moze cie juz wysłac na urlop macierzynski....
miesiac wczesniej trzeba złozyc dokumenty...tj. zaswiadczenie od lekarza prowadzacego, wywiad zawodowy i wniosek o swiad rehab. - te dokumenty dostaniesz w ZUSie do wypełnienia....potem sie tylko to zanosi i czeka na komisje....tyle wiem
ja jutro składam dokumenty do zusu, choxiaż pani mi poweidziała, że to i tak za późno = powinnam złożyć je 6-8 tyg. przed 182 dniem. niech spada na drzewo. papiery mi dziś lekarka wypisała.
Ja mam umwę do konca grudnia, ale w związku z ciażą bedzie przedluzona do dnia porodu. Zostanie mi trochę urlopu, nie orientujecie sie czy mi wyplacą ekwiwalent, czy bede mogła wykorzystać po macierzyńskim. A i jeszcze jedno jak jest liczony macierzyński i zwolnienie z ilu miesięcy średnia?