• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zwolnienia L4, sprawy urzędowe..itp.

reklama
Z tego co ja wiem (o mojej kadrowej i od pani rejestratorki w przychodni) do 6 miesiąca każde dziecko i tak jest ubezpieczone niezależnie od ubezpieczenia rodziców. Bo do ZUSu to faktycznie przyjmą mi zgłoszenie jak będzie PESEL ale w niczym nam to nie przeszkodziło iść do lekarza.

Kurcze dziewczyny albo u mnie jest taka Polityka albo wszedzie.Wypelnilam formularz o becikowe ,oswiadczenie od ginka mam, akt urodzenia malego mam, ta baba mi mowi ze musi byc pesel malego bo inaczej nie moge sie narazie starac???!!! u was tez tak jest??? ciekawa jestem teraz ile czasu na pesel bede czekac:no:Normalnie szlak mnie trafia z tymi urzedami....zamiast isc świeżo upieczonym mamą na reke to kombinuja!!!

phelania to racja z tympeselem, choc u mnie kumpel trafil na fajna babke i przyjela wniosek i poprosila zeby dodzwonil jej z tym peselem, wiec lada dzien po tym fakcie uzupelnil dane, u nas na pesel czeka sie ok. 2 tyg. czasem bywa ciut dluzej.

PHELANIA nie musi być pesela, jak nie masz jeszcze to wpisujesz w miejsce gdzie pesel, datę narodzin dziecka. Ja tak robiłam, wniosek złożyłam 14 grudnia, pani mi powiedziała że pieniążki dopiero w drugiej połowie stycznia ale miło się zaskoczyłam bo dostałam na konto już 23 grudnia i od razu też już rodzinne na drugie dziecko też dostałam.

u nas tez jest luz..pesela nie trzeba bylo..wniosek o becikowe zlozyłam 19.12, a juz wczoraj była kasa na koncie...super :) Także Phelania u Ciebie to jakas porazka z ta biurokracją :baffled:

Nikuss
zasiłek rodzinny załatwia sie w Ośrodku Pomocy Społecznej...zadzwoń, albo przejdź sie ...dadzą Ci wniosek i o wszystkim poinformują.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry