reklama

zwolnienie lekarskie

Dodam jeszcze , że teraz też jestem na L-4 prawie od początku ciąży ale nie dlatego żeby coś było nie tak .Po prostu chciałam trochę wystopować i oszczędzać się, skupić się tylko na dziecku.

reklama
Wreszcie się dziś doczytałam, że 182 dni zwolnienia to jest liczba łączna z okresem zasiłkowym za który płaci sięwynagrodzenie chorobowe. Jakoś wcześniej wydawało mi się, że 182 dni to okres zasiłku + 33 dni za które płaci pracodawca. Chyba już niedługo trzeba będzie składać wniosek o świadczenie rehablilitacyjne... ;)

Agamamaani! Podobno na 6 tygodni przed upływem 182 dni. Ja jestem na zwolnieniu od 10 stycznia czyli 29 maja jest równo 6 tygodni przed upływem 182 dni.

Witajcie :)

..a skąd ktoś ma wiedziec, że za 6 tygodni dalej będzie na zwolnieniu? , że wniosek tak wcześniej trzeba składać.a poza tym kobietki skąd wziąć taki wniosek.ja to dopiero zielona jestem ;) ....echhh....dużo czasu jeszcze..a jak sie leży to baaaaaaaaaardzo dużo ...pozdrawiam

Zależy gdzie pracujesz. Jak w dużej firmie to powinni Ci wysłać ale lepiej pogadaj z kadrową jak w małej to bezpieczniej dowiedz się w Zus- ie wszystkiego. Zwykle stara się o świadczenie rehabilitacyjne wtedy jak wiadomo, że jeszcze przez jakiś czas nie będzie się mogło pracować ;)

margolis...dzięki...pracuje w bardzo dużej firmie, ale jak tylko dzieciaki pozwolą to skontaktuje się z kadrową..ja jestem na zwolnieniu od 7 lutego to jeszcze mam chwilę czasu ...

Witam was dziewczyny ja tez jestem na L4 od  4 tygodnia ciazy mój lekarz zabronił mi pracowac bo od samego początku jestem na podtrzymaniu  a mam prace zbytnio stersujaącą.Więc teraz sobie wypoczywam pozdrowionka   

reklama
Rozmawiałam ostatnio z moją kadrową i powiedziała mi , że papiery na świadczenie rehabilitacyjne musi mi dać na 60 dni przed upływem 182 dni zwolnienia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry